Find dit lønestimat her

Snorker din partner?

Forside > Løn > Analyst

Analyst løn

Hvad tjener en Analyst i Danmark?

Opdateret marts 2024

0 kr.

Gennemsnitlig månedsløn

299 kr.

Timeløn (37 timer)

574.608 kr.

GNS. Årsløn

48.000 kr.
gennemsnit
38.307 kr.
Lavt gennemsnit
57.461 kr.
Højt gennemsnit
DEL

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa

Hvad tjener en Analyst?

En analyst tjener omkring 48.000 kr. om måneden.

Hvad laver en analyst?

En analyst er en person, der analyserer data og information for at hjælpe organisationer med at træffe informerede beslutninger. De kan arbejde inden for mange forskellige brancher, herunder finans, markedsføring, økonomi, sundhedspleje og regering.

Analysatorer hjælper virksomheder med at identificere og udnytte nye muligheder, udvikle strategier til at nå mål og løse komplekse problemer. De arbejder med interne og eksterne data og bruger forskellige metoder til at undersøge og analysere data for at skabe værdi for virksomheden.

Analysatorer skal have stærke analytiske, kommunikative, problemløsnings- og kritiske tænkningsevner. De skal også have en god forståelse af virksomhedens branche og økonomiske miljø.

Hvad påvirker lønnen hos en analyst?

Lønnen for en analyst afhænger af flere forskellige faktorer, herunder erfaring, kompetencer, branche og geografi. Analytikere med større erfaring og mere specialiserede færdigheder kan forvente en højere løn end dem med mindre erfaring og bredere færdigheder.

Uddannelse spiller også en vigtig rolle. Analytikere med en bachelor- eller kandidatgrad i en relevant faglig disciplin kan forvente en højere løn end dem med en mindre omfattende uddannelse.

Analyst løn kan også variere afhængigt af den branche, de arbejder i. Analytikere, der arbejder i finans, kan forvente en højere løn end dem, der arbejder i andre brancher.

Geografi er også en faktor. I nogle regioner kan analytikere forvente en højere løn end andre.

Hvordan bliver man analyst?

For at blive en succesfuld analyst skal man have en solid forståelse af virksomhedens branche og økonomiske miljø. Man skal også have stærke analytiske, kommunikative, problemløsnings- og kritiske tænkningsevner.

De fleste analytikere har en bachelor- eller kandidatgrad i økonomi, finans eller andre faglige discipliner. Nogle har også en kandidatgrad i datalogi eller andre tekniske fag.

Derudover skal analytikere have en god forståelse af databehandling og statistiske teknikker. Det kan omfatte kendskab til programmeringssprog som Python, R og SQL.

Derudover er det vigtigt, at analytikere har gode kommunikationsevner og kan formidle deres analyser og fund til andre.

Beregn hvor meget du kan spare med FTF A-kasse

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa