Find dit lønestimat her

Snorker din partner?

Forside > Løn > Auditor

Auditor løn

Hvad tjener en Auditor i Danmark?

Opdateret marts 2024

0 kr.

Gennemsnitlig månedsløn

301 kr.

Timeløn (37 timer)

578.076 kr.

GNS. Årsløn

48.500 kr.
gennemsnit
38.538 kr.
Lavt gennemsnit
57.808 kr.
Højt gennemsnit
DEL

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa

Hvad tjener en Auditor?

En auditor tjener omkring 48.500 kr. om måneden.

Hvad laver en auditor?

En auditor er en professionel, som har til formål at undersøge og bekræfte de finansielle oplysninger, der er blevet opgivet af en virksomhed eller organisation. En auditor er ansvarlig for at sikre, at regnskabsposter er korrekte og komplette, og at de overholder gældende love og regler.

Auditorer har til opgave at bekræfte, at en virksomhed eller organisation har foretaget de nødvendige kontroller og gennemført de nødvendige procedurer for at sikre, at alle finansielle oplysninger er korrekte og up-to-date. De skal også undersøge, om der er nogen former for misligholdelse eller uregelmæssigheder, der skal rapporteres til relevante myndigheder.

Auditorer er også ansvarlige for at udføre årlige regnskabsmæssige undersøgelser for at sikre, at virksomheder og organisationer overholder gældende love og regler. De skal også udføre kontroller af virksomhedens interne kontrolsystemer for at sikre, at de overholder gældende regler og retningslinjer.

Hvad påvirker lønnen hos en auditor?

Lønnen for auditorer afhænger af flere forskellige faktorer, herunder erfaring, kvalifikationer, placering og branche. Niveauet af løn varierer også afhængigt af, om en auditor arbejder for en offentlig eller privat virksomhed.

Auditor løn kan også påvirkes af den type af arbejde, der udføres. Auditorer, der har specialiseret sig i bestemte områder som f.eks. skat, international regnskab eller revision, kan forvente at tjene en højere løn end auditorer, der har en mere almindelig baggrund.

Derudover kan auditorer forvente at tjene mere, hvis de har flere års erfaring og har udviklet et godt ry. Nogle auditorer kan også forvente at tjene et bonusbeløb, hvis de udfører et godt stykke arbejde.

Hvordan bliver man auditor?

For at blive auditor skal man først og fremmest have en bachelorgrad i økonomi, regnskab eller et tilsvarende felt. Det er også vigtigt, at man har et godt kendskab til regnskab og finansielle principper.

Derudover skal man have erfaring med at arbejde med regnskaber og andre finansielle oplysninger. Desuden skal man have et godt kendskab til de gældende love og regler omkring offentlig og privat regnskab.

I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at tage et ekstra kursus eller en certificering for at blive auditor. Desuden skal man have et godt kendskab til dataprogrammer, der bruges til at analysere og verificere finansielle oplysninger.

Når man har bestået alle krav, kan man søge om et auditorjob. Der er mange forskellige typer af auditorer, så det er vigtigt at finde den rette type job, der passer til ens kvalifikationer og erfaring.

Beregn hvor meget du kan spare med FTF A-kasse

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa