Find dit lønestimat her

Snorker din partner?

Forside > Løn > Facility Manager

Facility Manager løn

Hvad tjener en Facility Manager i Danmark?

Opdateret marts 2024

0 kr.

Gennemsnitlig månedsløn

302 kr.

Timeløn (37 timer)

580.236 kr.

GNS. Årsløn

47.500 kr.
gennemsnit
38.682 kr.
Lavt gennemsnit
58.024 kr.
Højt gennemsnit
DEL

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa

Hvad tjener en Facility Manager?

En facility manager tjener omkring 47.500 kr. om måneden.

Hvad laver en facility manager?

En facility manager er ansvarlig for at styre og vedligeholde et facilitets indre og ydre miljøer. Deres vigtigste opgave er at sikre, at faciliteterne er effektive, sikre og komfortable. Facility managers arbejder typisk i kontorbygninger, skoler, hospitaler, hoteller og andre offentlige eller private faciliteter.

Deres arbejde omfatter ofte planlægning af facilitets service og vedligeholdelse, kontrol af kvalitet og sikkerhed, forhandling og kontraktstyring, budgettering og økonomistyring, koordinering af personale og kommunikation med kunder og andre interessenter. Facility managers skal også sørge for, at faciliteterne overholder alle love og regler.

Hvad påvirker lønnen hos en facility manager?

Lønnen for en facility manager afhænger af flere faktorer, herunder erfaring, uddannelse, arbejdssted og selskabets størrelse. Facility managers med flere års erfaring og højere uddannelse tjener typisk højere lønninger end dem med mindre erfaring eller uddannelse.

Størrelsen af selskabet, som en facility manager arbejder for, kan også have en indflydelse på deres løn. Facility managers, der arbejder for store virksomheder, kan tjene en højere løn end dem, der arbejder for mindre virksomheder.

En anden faktor, der påvirker facility manager løn, er deres arbejdssted. Facility managers, der arbejder i større byer, kan tjene højere lønninger end dem, der arbejder i mindre byer.

Hvordan bliver man facility manager?

For at blive facility manager skal man have en bacheloruddannelse i administration, ledelse, ingeniørvidenskab, arkitektur eller et andet relevant felt. Nogle facility managers har også en masteruddannelse i ledelse eller et andet relevant felt.

Efter at have afsluttet en uddannelse skal man have erfaring inden for facilitetsadministration. Dette kan opnås gennem praktikophold eller ved at arbejde som en assisterende facilitetsmanager.

Når man har opbygget nok erfaring, kan man søge job som facility manager. Det er vigtigt at have en god forståelse af facilitetsadministration, byggematerialer og sikkerhedskrav. Facility managers skal også have stærke kommunikations- og ledelsesfærdigheder.

Beregn hvor meget du kan spare med FTF A-kasse

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa