Find dit lønestimat her

Snorker din partner?

Forside > Løn > Kok

Kok løn

Hvad tjener en Kok i Danmark?

Opdateret marts 2024

0 kr.

Gennemsnitlig månedsløn

188 kr.

Timeløn (37 timer)

361.140 kr.

GNS. Årsløn

29.500 kr.
gennemsnit
24.076 kr.
Lavt gennemsnit
36.114 kr.
Højt gennemsnit
DEL

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa

Hvad tjener en Kok?

En kok tjener omkring 29.500 kr. om måneden.

Hvad laver en kok?

En kok er ansvarlig for at tilberede og servere mad til gæsterne i en restaurant eller anden madservice. En kok har mange forskellige opgaver, herunder at forberede ingredienser, kontrollere kvaliteten af ingredienserne, oprette og udføre opskrifter, tilberede og tilføje smag til retterne, samt servere retterne på en professionel måde. En kok skal også overvåge alle køkkenaktiviteter, såsom klargøring af ingredienser, forberedelse af retter, rengøring og opbevaring af madvarer.

En kok skal også have god kundeservicefærdigheder, da de ofte skal arbejde sammen med andre køkkenpersonale og gæster. De skal også være i stand til at følge strenge sikkerheds- og hygiejnestandarder for at sikre, at maden der serveres er sikker at spise.

Hvad påvirker lønnen hos en kok?

Lønnen for en kok afhænger af flere faktorer, herunder deres erfaring, kvalifikationer og arbejdsplads. Jo mere erfaring en kok har, desto højere løn kan de forvente at modtage.

Kokkens kvalifikationer og certifikater er også afgørende for deres løn. For eksempel, hvis en kok har en faglig kvalifikation eller en certificeret kokkeuddannelse, så kan de forvente at modtage en højere løn end en kok uden sådanne kvalifikationer.

Arbejdspladsen kan også have indflydelse på kokkens løn. For eksempel, hvis en kok arbejder i en restaurant med højere priser og større krav til kvaliteten af maden, så kan de forvente at modtage en højere løn end en kok, der arbejder i en restaurant med lavere priser.

Hvordan bliver man kok?

For at blive kok skal man have en kokkeuddannelse. Der er flere forskellige kokkeuddannelser, der tilbydes af forskellige skoler og uddannelsesinstitutioner. Nogle kokkeuddannelser er faglige, mens andre er certificeringsprogrammer.

Når man har afsluttet en kokkeuddannelse, skal man have erhvervserfaring for at få en kok løn. Erfaring kan opnås ved at arbejde i et køkken eller ved at arbejde som praktikant. Erfaringen vil hjælpe en kok med at forbedre deres færdigheder og kvalifikationer, hvilket kan resultere i en højere løn.

Beregn hvor meget du kan spare med FTF A-kasse

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa