Find dit lønestimat her

Snorker din partner?

Forside > Løn > Museumsmedarbejder

Museumsmedarbejder løn

Hvad tjener en Museumsmedarbejder i Danmark?

Opdateret marts 2024

0 kr.

Gennemsnitlig månedsløn

180 kr.

Timeløn (37 timer)

345.864 kr.

GNS. Årsløn

29.500 kr.
gennemsnit
23.058 kr.
Lavt gennemsnit
34.586 kr.
Højt gennemsnit
DEL

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa

Hvad tjener en Museumsmedarbejder?

En museumsmedarbejder tjener omkring 29.500 kr. om måneden.

Hvad laver en museumsmedarbejder?

Museumsmedarbejdere er ansat for at bevare, udforske og formidle kulturarv og historie. De arbejder i et museum, hvor de hjælper med at udvikle og vedligeholde udstillinger, skabe publikumsoplevelser, udføre forskning og formidle viden.

En museumsmedarbejder kan have mange forskellige typer af opgaver, herunder at håndtere, katalogisere og bevare kulturarv og historiske genstande. De kan også være involveret i udstillingsdesign og -opbygning, herunder opsætning af udstillinger og deres dekoration.

Museumsmedarbejderne udfører også forskning og skriver ofte rapporter om deres fund. De skriver også artikler og bøger om emner relateret til deres arbejde. Museumsmedarbejderne skaber også programmer og aktiviteter, der er designet til at engagere publikum og formidle viden.

Hvad påvirker lønnen hos en museumsmedarbejder?

Lønnen for en museumsmedarbejder afhænger af flere forskellige faktorer, herunder erfaring, uddannelse og niveauet for ansvar. Museumsmedarbejdere med mere erfaring og højere uddannelse kan forvente at tjene mere end deres mindre erfarne kolleger.

Derudover kan størrelsen og placeringen af ​​museet også påvirke museumsmedarbejderens løn. For eksempel kan museumsmedarbejdere, der arbejder på et større museum i et større byområde, forvente at tjene mere end deres kolleger, der arbejder på et mindre museum i et mindre byområde.

Hvordan bliver man museumsmedarbejder?

For at blive museumsmedarbejder skal du have en bachelorgrad i et fag som historie, arkæologi, antropologi eller kunsthistorie. Nogle museer kræver også, at du har en masteruddannelse.

Derudover skal du have erfaring med museumsarbejde, som du kan få gennem praktikophold, frivilligt arbejde eller andet relevant arbejde. Det er også vigtigt, at du har kendskab til museets samlinger og har gode kommunikationsevner.

Du skal også have en god forståelse af museumsmedarbejder løn og andre arbejdsvilkår. Det er også vigtigt at være opmærksom på, at museumsmedarbejderne ofte er ansat på kontraktbasis, og at deres løn og andre arbejdsvilkår kan ændres.

Beregn hvor meget du kan spare med FTF A-kasse

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa