Find dit lønestimat her

Snorker din partner?

Forside > Løn > Projektkoordinator

Projektkoordinator løn

Hvad tjener en Projektkoordinator i Danmark?

Opdateret marts 2024

0 kr.

Gennemsnitlig månedsløn

257 kr.

Timeløn (37 timer)

494.172 kr.

GNS. Årsløn

41.000 kr.
gennemsnit
32.945 kr.
Lavt gennemsnit
49.417 kr.
Højt gennemsnit
DEL

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa

Hvad tjener en Projektkoordinator?

En projektkoordinator tjener omkring 41.000 kr. om måneden.

Hvad laver en projektkoordinator?

En projektkoordinator er en person, der er ansvarlig for at styre og administrere et projekt fra start til slut. De har til opgave at sikre, at projektet udføres inden for det afsatte budget, tidsplan og kvalitetskrav.

Projektkoordinatorer har ofte ansvaret for at skabe og opretholde en effektiv kommunikationsstrøm med alle involverede parter, herunder kunder, leverandører, kontraktører, interessenter og andre interne og eksterne interessenter. Dette indebærer at skabe og vedligeholde rapporter, møder, opdateringer og andre kommunikationsaktiviteter.

Projektkoordinatorer skal også sørge for, at projektet er i overensstemmelse med relevante love og regler, og at alle de nødvendige godkendelser og tilladelser er opnået.

Hvad påvirker lønnen hos en projektkoordinator?

Lønnen for en projektkoordinator varierer afhængigt af flere faktorer. Disse inkluderer størrelsen og kompleksiteten af projektet, arbejdsgiverens placering og branche, samt projektkoordinatorens erfaring og kvalifikationer.

En projektkoordinators løn er ofte påvirket af deres erfaring og kompetencer. Jo flere års erfaring og kompetencer de har, jo højere løn kan de forvente.

Derudover vil lønnen for en projektkoordinator ofte afhænge af arbejdsgiverens placering og branche. For eksempel er lønnen ofte højere i større byer og i brancher med større konkurrence.

Også den konkrete projektstørrelse og kompleksitet har en stor indflydelse på lønnen. Jo større og mere komplekse projekter, jo højere løn kan en projektkoordinator forvente at modtage.

Hvordan bliver man projektkoordinator?

For at blive projektkoordinator skal man have en relevant uddannelse, såsom en bachelorgrad i projektledelse, erhvervsøkonomi eller en lignende uddannelse.

Derudover kan man også være nødt til at have erfaring med projektledelse og/eller erfaring med at arbejde i en bestemt branche, såsom IT, finans eller konstruktion.

Derudover kan det være nyttigt at have en certificering eller et certifikat i projektledelse, da dette kan øge ens chance for at få et job som projektkoordinator.

For at få job som projektkoordinator skal man også være i stand til at arbejde godt med andre, kommunikere klart og effektivt og være i stand til at håndtere komplekse problemstillinger.

Derudover skal man være villig til at arbejde under tidspres og være i stand til at træffe hurtige og informerede beslutninger.

Projektkoordinatorer kan forvente en konkurrencedygtig løn, og det er muligt at få en god projektkoordinatorløn, hvis man har de nødvendige kvalifikationer og erfaring.

Beregn hvor meget du kan spare med FTF A-kasse

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa