Find dit lønestimat her

Snorker din partner?

Forside > Løn > Regnskabsmedarbejder

Regnskabsmedarbejder løn

Hvad tjener en Regnskabsmedarbejder i Danmark?

Opdateret marts 2024

0 kr.

Gennemsnitlig månedsløn

224 kr.

Timeløn (37 timer)

430.932 kr.

GNS. Årsløn

35.500 kr.
gennemsnit
28.729 kr.
Lavt gennemsnit
43.093 kr.
Højt gennemsnit
DEL

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa

Hvad tjener en Regnskabsmedarbejder?

En regnskabsmedarbejder tjener omkring 35.500 kr. om måneden.

Hvad laver en regnskabsmedarbejder?

En regnskabsmedarbejder er ansvarlig for at holde styr på virksomhedens økonomi. Det betyder, at de skal føre regnskab og bogføring, udarbejde årsregnskaber og budgetter, og de skal håndtere betalinger og løn. Regnskabsmedarbejdere skal også udarbejde rapporter om virksomhedens økonomi, og de skal sørge for at overholde lovgivning.

En regnskabsmedarbejder skal ofte arbejde i et team, og de skal kunne kommunikere med andre afdelinger som f.eks. salg og marketing. Det er også vigtigt, at de har et godt kendskab til økonomiske begreber og er i stand til at analysere tal og udarbejde rapporter.

Hvad påvirker lønnen hos en regnskabsmedarbejder?

Lønnen hos en regnskabsmedarbejder påvirkes af flere forskellige faktorer. Først og fremmest er erfaring og uddannelse afgørende for, hvor meget regnskabsmedarbejderen tjener. Hvis man har erfaring og en uddannelse inden for økonomi, kan man forvente at tjene mere end en regnskabsmedarbejder uden erfaring og uddannelse.

Derudover kan lønnen også påvirkes af, hvilken type virksomhed man arbejder for. Hvis man arbejder for en større virksomhed, kan man forvente at tjene mere end hvis man arbejder for en mindre virksomhed.

Hvordan bliver man regnskabsmedarbejder?

For at blive regnskabsmedarbejder skal man have en uddannelse inden for økonomi. Det kan være en bachelor- eller kandidatuddannelse i økonomi, eller man kan tage en uddannelse som regnskabsassistent.

Derudover er det også vigtigt, at man har et godt kendskab til økonomiske begreber og er god til at arbejde med tal. Det er også en fordel at have erfaring fra et regnskabsmæssigt miljø.

Uanset hvilken uddannelse man har, er det en god idé at søge erfaring og netværke med andre regnskabsmedarbejdere. Det vil hjælpe en med at få en bedre forståelse af branchen og øge ens chancer for at få en god regnskabsmedarbejder løn.

Beregn hvor meget du kan spare med FTF A-kasse

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa