Find dit lønestimat her

Snorker din partner?

Forside > Løn > Sekretær

Sekretær løn

Hvad tjener en Sekretær i Danmark?

Opdateret marts 2024

0 kr.

Gennemsnitlig månedsløn

201 kr.

Timeløn (37 timer)

385.608 kr.

GNS. Årsløn

32.500 kr.
gennemsnit
25.707 kr.
Lavt gennemsnit
38.561 kr.
Højt gennemsnit
DEL

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa

Hvad tjener en Sekretær?

En sekretær tjener omkring 32.500 kr. om måneden.

Hvad laver en sekretær?

En sekretær er en person, der hjælper med administrative og organisatoriske opgaver. Sekretærens primære ansvar er at organisere og administrere daglige opgaver, som at håndtere telefonopkald, skrive breve og rapporter, organisere møder og arrangementer, opdatere kontaktinformationer, og holde styr på kontorartikler. Sekretæren skal også sikre, at alle kontoropgaver udføres effektivt og til tiden.

Sekretærens job involverer også kundeservice, hvilket betyder at man skal være professionel og høflig over for kunder, der kommer til kontoret. Sekretæren skal også håndtere kundeforespørgsler og klager.

Hvad påvirker lønnen hos en sekretær?

Lønnen for en sekretær afhænger af flere forskellige faktorer. Sekretærløn varierer ofte afhængigt af arbejdspladsen, arbejdstiden, arbejdsopgaverne og sekretærens erfaring.

Arbejdspladsen har stor indflydelse på sekretærlønnen. Sekretærer, der arbejder i store virksomheder, har ofte en højere løn end sekretærer, der arbejder i mindre virksomheder.

Arbejdstiden har også en stor indflydelse på sekretærlønnen. Sekretærer, der arbejder fuldtid, har ofte en højere løn end sekretærer, der arbejder deltid.

Arbejdsopgaverne har også betydning for sekretærlønnen. Sekretærer, der har mere komplekse opgaver, har ofte en højere løn end sekretærer, der har mere grundlæggende opgaver.

Erfaring er også en afgørende faktor for sekretærlønnen. Jo længere tid sekretæren har været ansat, desto højere er lønnen.

Hvordan bliver man sekretær?

For at blive sekretær skal man have en højere uddannelse, som f.eks. en bachelorgrad i kontoradministration, økonomi eller anden relevant uddannelse. Nogle sekretærer har også en certificering i kontoradministration eller økonomi.

Derudover er det vigtigt, at man har stærke kommunikationsevner, god skriftlig og mundtlig kommunikation, godt kendskab til kontorprogrammer og god organisatorisk og planlægningsfærdighed.

Sekretærer bør også have erfaring med kundeservice, da det er en del af jobbet. Erfaring med kontoradministration og økonomi kan også være nyttigt.

Sekretærer bør også være villige til at lære nye opgaver og være fleksible. Det er også vigtigt, at man har et godt omdømme og kan arbejde professionelt og effektivt.

Når man har alle de nødvendige kvalifikationer, kan man søge sekretærstillinger og begynde at tjene en sekretærløn.

Beregn hvor meget du kan spare med FTF A-kasse

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa