De fleste tænker nok, at det kunne være rart at have flere penge. Men hvis dit budget er stramt, kan det især være rart. Flere penge kan være lig med flere oplevelser og en større frihedsfølelse. Men hvordan gør du? Det kommer der et par bud på her.

Læg et budget

Hvis du vil have flere penge mellem hænderne, er det bedste at danne sig et overblik over din økonomi. Start derfor med at kigge på dine faste udgifter og indtægter og kig på dit forbrug. Skriv ned, hvad du betaler til de forskellige poster hver måned og regn sammen, hvad det giver i alt. Herefter kan du også udregne dit rådighedsbeløb, som er det beløb, du har tilbage, efter dine faste udgifter er betalt. Hvis du kan se, at du ikke har mange penge tilbage til sjov hver måned, kan det være nødvendigt at optimere din økonomi på flere måder.

Øg din indtjening

Hvis dit rådighedsbeløb er for lavt til dit forbrug, og du ikke kan skrue på dine faste udgifter, kan det være nødvendigt at øge din indtjening. Det kan du gøre ved fx at genforhandle din løn på dit job eller ved at finde et ekstra arbejde. Du kan fx arbejde freelance eller finde et deltidsjob. Det er også en mulighed at efteruddanne sig, så du har mulighed for at finde en stilling med en højere løn. Mulighederne er mange, og det er vigtigt at være realistisk i forhold til, hvad der kan lade sig gøre i din hverdag.

Optimér dine faste udgifter

Hvis et ekstra job eller en højere indtjening ikke lige ligger til højrebenet for dig, kan det være nødvendigt at tage et kritisk blik på dit forbrug og dine faste udgifter. Ofte kan man finde billigere alternativer til sit mobilabonnement, forsikringer eller internet. Derudover kan man også rydde op i sine abonnementer. Hvis du betaler for tre streamingtjenester, men egentlig ender med oftest at se Netflix, kan du vælge at opsige de to andre eller sætte dem på pause. Det er en nem måde at frigive flere penge på, og det samme kan du gøre med dit fitnessabonnement, din lydbogstjeneste eller dit avisabonnement. Derudover er det vigtigt at blive bevidst om dit forbrug i dagligdagen fx med hensyn til mad og impulskøb. Du kan hurtigt spare penge, hvis du dropper to-go-kaffen og planlægger dine madindkøb.

Begynd at investere

En anden mulighed for på sigt at øge din formue er ved at sætte et beløb af til investering hver måned. På den måde kan dine penge arbejde for dig og forhåbentligt gøre dig rigere på længere sigt. Hvis du er ny i investeringsverden, kræver det naturligvis, at du sætter dig ind i, hvordan du kommer i gang. Men det er nemmere end de fleste tror, og selv nybegyndere kan komme i gang.

Hvis du står og skal bruge et større beløb lidt akut, kan løsningen være et kviklån. På den måde har du hurtigt pengene på kontoen og kan betale lånet af efterfølgende.

Beregn hvor meget du kan spare med FTF A-kasse

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa