Find dit lønestimat her

Snorker din partner?

Forside > Løn > Advokatfuldmægtig

Advokatfuldmægtig løn

Hvad tjener en Advokatfuldmægtig i Danmark?

Opdateret marts 2024

0 kr.

Gennemsnitlig månedsløn

298 kr.

Timeløn (37 timer)

571.968 kr.

GNS. Årsløn

47.500 kr.
gennemsnit
38.131 kr.
Lavt gennemsnit
57.197 kr.
Højt gennemsnit
DEL

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa

Hvad tjener en Advokatfuldmægtig?

En advokatfuldmægtig tjener omkring 47.500 kr. om måneden.

Hvad laver en advokatfuldmægtig?

En advokatfuldmægtig er en person, der arbejder som en mellemting mellem en advokat og en jurist. De hjælper advokater med at udføre deres arbejde og har ansvaret for at udføre forskning, forberede sager og hjælpe med at udarbejde dokumenter til brug i retsmøder. Advokatfuldmægtige er også ansvarlige for at kommunikere med klienter, samarbejdspartnere og andre interessenter.

En advokatfuldmægtig udfører forskellige opgaver, herunder at forberede dokumenter, der skal bruges i retsmøder, samt forskning og undersøgelser, der er nødvendige for at hjælpe advokaten med at forberede sager. De kan også hjælpe med at udarbejde kontrakter, skrive rapporter og udføre andre juridiske opgaver. Advokatfuldmægtige skal også kunne kommunikere med klienter og andre interessenter, der er involveret i en sag.

Hvad påvirker lønnen hos en advokatfuldmægtig?

Lønnen for en advokatfuldmægtig afhænger af flere faktorer, herunder uddannelsesniveau, erfaring og det firma, de arbejder for. De fleste advokatfuldmægtige har en uddannelse på bachelorniveau eller højere, og de, der har flere års erfaring, har ofte mulighed for at tjene mere.

Derudover har lønnen for en advokatfuldmægtig også tendens til at være højere i større advokatfirmaer, da disse firmaer ofte har større klienter og dermed større sager, som kræver mere arbejde. Endelig kan større byer som København, Aarhus og Odense også have højere advokatfuldmægtig løn end mindre byer.

Hvordan bliver man advokatfuldmægtig?

For at blive advokatfuldmægtig skal man først have en bacheloruddannelse i jura eller en tilsvarende uddannelse. Derefter skal man bestå et eksamensprogram, der er udviklet af Det Danske Advokatsamfund. Dette program tester kandidaternes evne til at forstå og anvende jura og omfatter både teoretisk og praktisk læring.

Når eksamensprogrammet er bestået, skal man derefter ansøge om at blive ansat som advokatfuldmægtig. Dette kræver ofte, at man har et godt CV og har erfaring med juridiske opgaver. Når man er ansat som advokatfuldmægtig, kan man fortsætte med at udvikle sine færdigheder og erfaringer, hvilket kan øge ens løn og karrieremuligheder.

Beregn hvor meget du kan spare med FTF A-kasse

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa