Find dit lønestimat her

Snorker din partner?

Forside > Løn > Anlægsgartner

Anlægsgartner løn

Hvad tjener en Anlægsgartner i Danmark?

Opdateret marts 2024

0 kr.

Gennemsnitlig månedsløn

169 kr.

Timeløn (37 timer)

325.260 kr.

GNS. Årsløn

28.000 kr.
gennemsnit
21.684 kr.
Lavt gennemsnit
32.526 kr.
Højt gennemsnit
DEL

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa

Hvad tjener en Anlægsgartner?

En anlægsgartner tjener omkring 28.000 kr. om måneden.

Hvad laver en anlægsgartner?

En anlægsgartner er en fagperson, der arbejder med at designe, planlægge og vedligeholde offentlige og private haver og parker. Anlægsgartnere arbejder med at skabe smukke, funktionelle haver og parker, der er i overensstemmelse med deres kunders ønsker og behov.

En anlægsgartner arbejder med at planlægge og designe haver og parker, udføre haver og parkarbejde, herunder plantning og opdyrkning af planter, udføre vedligeholdelsesarbejde, herunder fjernelse af ukrudt, beskæring, gødning og vanding. Anlægsgartnere kan også lave hække, stier, terrasser og andre landskabselementer.

Anlægsgartnere har ofte også kendskab til kunstvanding, der er en type vanding, der kræver en høj grad af teknisk kunnen. De har også kendskab til arkitektur, ingeniørværk og andre fagområder, der er nødvendige for at skabe en smuk og funktionel have eller park.

Hvad påvirker lønnen hos en anlægsgartner?

Lønnen for en anlægsgartner afhænger af flere faktorer, herunder erfaring, kvalifikationer, arbejdssted og arbejdstid. Anlægsgartnere, der har flere års erfaring og højere kvalifikationer, har ofte mulighed for at få højere lønninger.

Lønnen for en anlægsgartner kan også variere afhængigt af hvor man arbejder. Anlægsgartnere, der arbejder i store byer, kan ofte forvente højere lønninger end dem, der arbejder i mere landlige områder.

Endelig kan lønnen for en anlægsgartner variere afhængigt af arbejdstid. Anlægsgartnere, der arbejder fuld tid, har ofte mulighed for at få højere løn end dem, der arbejder deltid.

Hvordan bliver man anlægsgartner?

For at blive anlægsgartner skal man have en uddannelse inden for dette felt. Dette kan være en erhvervsuddannelse eller et akademisk program. Erhvervsuddannelser inden for anlægsgartneri er ofte tilgængelige på tekniske skoler og fagskoler. Akademiske programmer inden for anlægsgartneri er tilgængelige på universiteter og højere læreanstalter.

Uddannelsen inden for anlægsgartneri er meget praktisk orienteret og omfatter kurser i planlægning, design, vedligeholdelse og vedligeholdelse af haver og parker. Dette kan omfatte kurser i plantning, opdyrkning, beskæring, gødning og vanding.

Uddannelsen inden for anlægsgartneri inkluderer også undervisning i kunstvanding, der kræver en høj grad af teknisk kunnen. Anlægsgartnere skal også have kendskab til arkitektur, ingeniørværk og andre fagområder, der er nødvendige for at skabe en smuk og funktionel have eller park.

Efter afslutningen af en uddannelse inden for anlægsgartneri kan man ansøge om jobs i dette felt og begynde at tjene penge med en anlægsgartner løn.

Beregn hvor meget du kan spare med FTF A-kasse

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa