Find dit lønestimat her

Snorker din partner?

Forside > Løn > Area sales manager

Area sales manager løn

Hvad tjener en Area sales manager i Danmark?

Opdateret marts 2024

0 kr.

Gennemsnitlig månedsløn

308 kr.

Timeløn (37 timer)

591.108 kr.

GNS. Årsløn

49.500 kr.
gennemsnit
39.407 kr.
Lavt gennemsnit
59.111 kr.
Højt gennemsnit
DEL

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa

Hvad tjener en Area sales manager?

En area sales manager tjener omkring 49.500 kr. om måneden.

Hvad laver en area sales manager?

En Area Sales Manager (ASM) er ansvarlig for salg af produkter eller tjenester i et bestemt geografisk område. Deres primære opgave er at identificere salgsmuligheder, udvikle og vedligeholde kunderelationer, og opnå salgsresultater.

En ASM arbejder typisk med et team af salgsrepræsentanter, som de skal lede og motivere. De skal også sikre, at salgsrepræsentanterne når deres salgsmål, og de skal overvåge deres salgsaktiviteter.

ASM’er skal også udføre markedsundersøgelser, for at identificere kundernes behov og ønsker. De skal også udarbejde salgsstrategier og -planer, og de skal overvåge konkurrenter og deres produkter og tjenester.

ASM’er skal også udarbejde rapporter og analysere salgsdata, for at identificere salgsmuligheder og forbedringer. De skal også opdatere salgsmedarbejdere om nye produkter og tjenester, og de skal udvikle og vedligeholde kunderelationer.

Hvad påvirker lønnen hos en area sales manager?

Lønnen for en ASM afhænger af flere faktorer, herunder erfaring, virksomhedens størrelse og branche. ASM’er, der har flere års erfaring, kan forvente en højere løn end nyere medarbejdere.

ASM’er, der arbejder for store virksomheder, kan forvente en højere løn end dem, der arbejder for mindre virksomheder. Det samme gælder for ASM’er, der arbejder inden for en højt betalt branche, såsom finans eller medicin, i forhold til dem, der arbejder inden for en lavtlønsbranche.

ASM’er, der har en højere uddannelse, kan også forvente en højere løn end dem, der ikke har en uddannelse. Endelig kan ASM’er, der har specialiserede færdigheder, som f.eks. et godt kendskab til et bestemt softwareprogram eller et andet sprog, forvente en højere area sales manager løn.

Hvordan bliver man area sales manager?

For at blive ASM skal man have mindst en bachelorgrad i marketing, økonomi eller et lignende felt. Nogle virksomheder kræver også, at man har flere års erfaring inden for salg og ledelse.

ASM’er skal også have stærke kommunikationsfærdigheder og være i stand til at arbejde med teams. De skal også have viden om markedsføring og salgsstrategier, og de skal være komfortable med at analysere salgsdata.

En ASM skal også være i stand til at udvikle og vedligeholde kunderelationer, og de skal have et godt kendskab til branchen og de produkter, de sælger. Endelig skal en ASM være i stand til at arbejde selvstændigt og være motiveret og målrettet.

Beregn hvor meget du kan spare med FTF A-kasse

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa