Find dit lønestimat her

Snorker din partner?

Forside > Løn > Civilingeniør

Civilingeniør løn

Hvad tjener en Civilingeniør i Danmark?

Opdateret marts 2024

0 kr.

Gennemsnitlig månedsløn

323 kr.

Timeløn (37 timer)

620.844 kr.

GNS. Årsløn

52.500 kr.
gennemsnit
41.390 kr.
Lavt gennemsnit
62.084 kr.
Højt gennemsnit
DEL

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa

Hvad tjener en Civilingeniør?

En civilingeniør tjener omkring 52.500 kr. om måneden.

Hvad laver en civilingeniør?

En civilingeniør er en uddannet ingeniør, der har specialiseret sig i at løse tekniske problemer. Deres arbejde omfatter design og udvikling af produkter, strukturer og processer, samt at kontrollere, at disse opfylder kravene til sikkerhed og kvalitet.

Civilingeniører har ofte ansvar for at lede projekter, hvor de er ansvarlige for at styre deres team og deres produkter. De skal også kommunikere med kunder, leverandører og andre interessenter.

Civilingeniører arbejder ofte i industrier som offentlige myndigheder, transport, medicinsk teknologi, produktion, energi, konstruktion, miljø, telekommunikation, vandforsyning og softwareudvikling.

Hvad påvirker lønnen hos en civilingeniør?

Lønnen for en civilingeniør afhænger af mange faktorer, herunder uddannelse, erfaring, industri, geografi og ansvar.

En civilingeniør med en bachelorgrad kan forvente en lavere løn end en med en mastergrad. Erfaring har også stor betydning for lønnen, og jo mere erfaring en civilingeniør har, desto højere løn vil de modtage.

Industrien har også stor indflydelse på civilingeniør løn. F.eks. Er ingeniører inden for medicinsk teknologi ofte bedre betalt end ingeniører inden for andre brancher.

Geografi har også betydning for lønnen. I nogle lande er ingeniører generelt bedre betalt end andre, og lønnen kan også variere meget inden for landene.

Det er også vigtigt at huske, at lønnen for en civilingeniør også afhænger af deres ansvar. Ingeniører, der har større ansvar, som f.eks. ledelse af et team, har ofte en højere løn end ingeniører, der har mindre ansvar.

Hvordan bliver man civilingeniør?

For at blive en civilingeniør skal du have en uddannelse i ingeniørfag. Dette kan være en bachelorgrad eller en mastergrad. Uddannelsen kan tage op til fire år at fuldføre, afhængigt af hvilken type uddannelse du vælger.

Uddannelserne indeholder ofte en kombination af teori og praksis, og du vil typisk også have mulighed for at specialisere dig i et bestemt område.

Efter afslutningen af uddannelsen skal du bestå en licens eksamen for at blive certificeret som ingeniør. Dette kræver, at du har bestået en række tekniske eksamener og har bevist, at du har den nødvendige viden og erfaring til at udføre ingeniørarbejde.

Når du har bestået licens eksamen, kan du begynde at arbejde som civilingeniør og begynde at tjene den løn, du fortjener.

Beregn hvor meget du kan spare med FTF A-kasse

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa