Find dit lønestimat her

Snorker din partner?

Forside > Løn > Værktøjsmager

Værktøjsmager løn

Hvad tjener en Værktøjsmager i Danmark?

Opdateret marts 2024

0 kr.

Gennemsnitlig månedsløn

223 kr.

Timeløn (37 timer)

428.640 kr.

GNS. Årsløn

35.000 kr.
gennemsnit
28.576 kr.
Lavt gennemsnit
42.864 kr.
Højt gennemsnit
DEL

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa

Hvad tjener en Værktøjsmager?

En værktøjsmager tjener omkring 35.000 kr. om måneden.

Hvad laver en værktøjsmager?

En værktøjsmager er en person, der konstruerer, reparerer og vedligeholder værktøj, maskiner og andre mekaniske komponenter. De arbejder med et bredt udvalg af materialer som metal, træ, plast og gummi. Værktøjsmagere bruger en række værktøjer og teknikker til at skabe og reparere mekaniske elementer, herunder svejsemaskiner, drejebænke, fræsemaskiner og mange andre.

Værktøjsmagere har også kendskab til brugen af ​​CAD-software, som de kan bruge til at skabe nøjagtige tegninger og design af deres produkter. De kan også anvende numerisk kontrolteknologi til at styre maskiner, der producerer komplekse dele.

Værktøjsmagere udfører også kvalitetskontrol og fejlfinding af produkter for at sikre, at de overholder specifikationerne. De arbejder ofte sammen med andre fagfolk, såsom ingeniører og teknikere, for at udføre deres arbejde.

Hvad påvirker lønnen hos en værktøjsmager?

Lønnen hos en værktøjsmager afhænger af en række faktorer, herunder erfaring, uddannelse, arbejdsplads og geografisk placering. Jo mere erfaring og uddannelse en værktøjsmager har, jo højere værktøjsmager løn kan de forvente.

Geografisk placering kan også påvirke værktøjsmager løn. For eksempel kan værktøjsmagere, der arbejder i større byer, forvente at tjene mere end dem, der arbejder i mindre byer.

Arbejdspladsen kan også have indflydelse på lønnen. For eksempel kan værktøjsmagere, der arbejder for store virksomheder, forvente at tjene mere end dem, der arbejder for mindre virksomheder.

Hvordan bliver man værktøjsmager?

For at blive værktøjsmager skal man have et højere uddannelsesniveau. De fleste værktøjsmagere har en toårig teknisk uddannelse, men der er også muligheder for at tage en fireårig bacheloruddannelse.

Udover en uddannelse skal værktøjsmagere have erfaring med maskiner og værktøjer. De skal også have kendskab til numerisk kontrolteknologi og CAD-software.

Derudover skal værktøjsmagere have godt kendskab til kvalitetskontrol og fejlfinding. De skal også have gode kommunikationsfærdigheder og evnen til at arbejde sammen med andre fagfolk.

Beregn hvor meget du kan spare med FTF A-kasse

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa