Find dit lønestimat her

Snorker din partner?

Forside > Løn > Økonomidirektør

Økonomidirektør løn

Hvad tjener en Økonomidirektør i Danmark?

Opdateret marts 2024

0 kr.

Gennemsnitlig månedsløn

455 kr.

Timeløn (37 timer)

874.392 kr.

GNS. Årsløn

72.000 kr.
gennemsnit
58.293 kr.
Lavt gennemsnit
87.439 kr.
Højt gennemsnit
DEL

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa

Hvad tjener en Økonomidirektør?

En Økonomidirektør tjener omkring 72.000 kr. om måneden.


Hvad laver en Økonomidirektør?

En Økonomidirektør er ansvarlig for økonomisk planlægning, rapportering og styring af virksomhedens økonomiske aktiviteter. De har til opgave at sikre, at virksomheden fungerer effektivt og inden for budget.

En Økonomidirektør har mange forskellige arbejdsopgaver. De skal først og fremmest overvåge og analysere virksomhedens økonomiske situation og sikre, at virksomheden overholder alle lovmæssige krav. De skal også udarbejde budgetter og forudsigelser, udføre økonomisk forskning og udarbejde rapporter og præsentationer. Endelig skal de lede og motivere økonomi- og regnskabsteamet og sikre, at de overholder alle relevante regler og procedurer.

Hvad påvirker lønnen hos en Økonomidirektør?

Lønnen for en Økonomidirektør afhænger af en række faktorer. For det første er erfaringen afgørende. Jo mere erfaring en Økonomidirektør har, jo højere løn kan de forvente. Derudover påvirkes lønnen også af den type virksomhed, Økonomidirektøren arbejder for, og hvilken branche virksomheden er i. Endelig spiller geografi også en rolle, da lønningerne kan variere meget fra region til region.

Derudover kan Økonomidirektører også modtage bonuser og andre former for goder baseret på deres præstationer. For at få den højeste Økonomidirektør løn, er det derfor vigtigt at vise, at man er i stand til at nå de mål, som virksomheden har sat.

Hvordan bliver man Økonomidirektør?

For at blive Økonomidirektør skal man have en bachelor- eller kandidatgrad i økonomi eller en tilsvarende grad. Det er også vigtigt, at man har erfaring med økonomisk planlægning, rapportering og styring. Det kan være nyttigt at have en certificering som Certified Public Accountant (CPA) eller en anden finansiel certificering.

Derudover er det vigtigt, at man har stærke ledelsesmæssige evner, da det er en meget ledelsesorienteret stilling. Det er også vigtigt, at man har gode kommunikationsevner og er god til at arbejde i et team. Endelig skal man være god til at analysere data og have en god forståelse af økonomiske principper.

For at blive Økonomidirektør skal man derfor have en god uddannelse og erfaring, samt stærke ledelsesmæssige og kommunikative evner.

Beregn hvor meget du kan spare med FTF A-kasse

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa