Find dit lønestimat her

Snorker din partner?

Forside > Løn > Project manager

Project manager løn

Hvad tjener en Project manager i Danmark?

Opdateret marts 2024

0 kr.

Gennemsnitlig månedsløn

317 kr.

Timeløn (37 timer)

608.808 kr.

GNS. Årsløn

50.000 kr.
gennemsnit
40.587 kr.
Lavt gennemsnit
60.881 kr.
Højt gennemsnit
DEL

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa

Hvad tjener en Project manager?

En project manager tjener omkring 50.000 kr. om måneden.

Hvad laver en project manager?

En project manager er ansvarlig for at planlægge og udføre projekter. Deres hovedopgave er at sikre, at projekter overholder tidsfrister, budgetter og kvalitetskrav. De har også ansvaret for at lede og koordinere teammedlemmer, der arbejder på projektet.

En project manager skal også være i stand til at kommunikere effektivt med alle involverede parter, herunder kunder, kolleger og samarbejdspartnere. De skal også være i stand til at løse konflikter og håndtere risici.

Project manageren skal også være i stand til at identificere, evaluere og vedligeholde projektressourcer og arbejde med andre afdelinger, herunder økonomi og HR, for at sikre, at projektet forløber som planlagt.

Hvad påvirker lønnen hos en project manager?

Lønnen for en project manager afhænger af flere faktorer, herunder erfaring, uddannelse, branche og placering. For eksempel tjener project managere, der har flere års erfaring, ofte mere end dem, der er ny i branchen.

Derudover har nogle brancher højere lønninger end andre. For eksempel tjener project managere ofte mere i finansielle og tekniske brancher end i andre brancher.

Placering har også en indflydelse på project manager løn. Project managere, der arbejder i større byer, som København, tjener ofte mere end dem, der arbejder i mindre byer.

Hvordan bliver man project manager?

For at blive project manager skal du have en baggrund inden for projektledelse. Dette kan omfatte en bachelorgrad eller et certificeringsprogram inden for projektledelse.

Derudover skal du have en god forståelse af projektledelsesværktøjer og -metoder, herunder Agile, Scrum, Waterfall og Lean. Du skal også have erfaring med at arbejde med projektteams og lede projekter fra start til slut.

Til sidst skal du have stærke kommunikationsevner og være i stand til at løse konflikter og håndtere risici. De fleste arbejdsgivere vil også se efter erfaring med at arbejde med økonomi og HR.

Beregn hvor meget du kan spare med FTF A-kasse

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa