Find dit lønestimat her

Snorker din partner?

Forside > Løn > Klinikassistent

Klinikassistent løn

Hvad tjener en Klinikassistent i Danmark?

Opdateret marts 2024

0 kr.

Gennemsnitlig månedsløn

175 kr.

Timeløn (37 timer)

336.024 kr.

GNS. Årsløn

28.000 kr.
gennemsnit
22.402 kr.
Lavt gennemsnit
33.602 kr.
Højt gennemsnit
DEL

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa

Hvad tjener en Klinikassistent?

En klinikassistent tjener omkring 28.000 kr. om måneden.

Hvad laver en klinikassistent?

En klinikassistent er en person, der arbejder i et medicinsk kontor eller klinik. Deres primære opgave er at hjælpe lægerne med at yde den bedst mulige behandling og service til patienterne. Klinikassistenter hjælper også med at organisere patientens kontaktoplysninger, behandle medicinske journaler og registrere patientens medicinske historie. De kan også hjælpe med at udfylde medicinske formularer, planlægge aftaler, udføre medicinsk testning og håndtere medicinsk udstyr. Klinikassistenter kan også hjælpe med at koordinere patientens behandling med andre sundhedspersonale, som f.eks. sygeplejersker og andre læger.

Hvad påvirker lønnen hos en klinikassistent?

Lønnen for en klinikassistent afhænger af flere faktorer, herunder arbejdsplads, erfaring og uddannelse. En klinikassistent med mere erfaring og uddannelse har typisk en højere løn end en klinikassistent med mindre erfaring. Klinikassistent løn kan også afhænge af det geografiske område, hvor klinikassistenten arbejder, og det arbejdsområde, de arbejder inden for.

Hvordan bliver man klinikassistent?

For at blive en klinikassistent skal man have en højere uddannelse eller en relevant uddannelse. Nogle steder kræver det, at man har en bacheloruddannelse i sundhedsvæsen eller en lignende uddannelse. Andre steder kræver det, at man har en certificering eller et certifikat i medicinsk assistent. Det er også muligt at tage et kort kursus for at kvalificere sig til jobbet som klinikassistent. Når man har fået uddannelse eller certificering, kan man søge job som klinikassistent og begynde at tjene klinikassistent løn.

Beregn hvor meget du kan spare med FTF A-kasse

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa