Find dit lønestimat her

Snorker din partner?

Forside > Løn > Project Engineer

Project Engineer løn

Hvad tjener en Project Engineer i Danmark?

Opdateret marts 2024

0 kr.

Gennemsnitlig månedsløn

298 kr.

Timeløn (37 timer)

571.392 kr.

GNS. Årsløn

48.500 kr.
gennemsnit
38.093 kr.
Lavt gennemsnit
57.139 kr.
Højt gennemsnit
DEL

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa

Hvad tjener en Project Engineer?

En project engineer tjener omkring 48.500 kr. om måneden.

Hvad laver en project engineer?

En project engineer er en teknisk ekspert, der er ansat til at planlægge og styre projekter. Deres hovedopgave er at sikre, at projekter overholder tidsplaner, budgetter og kvalitetskrav. Project engineer har også ansvaret for at udvikle og implementere tekniske løsninger og følge dem op med kontinuerlig vedligeholdelse.

Project engineer har ofte ansvaret for at samarbejde med forskellige interessenter, herunder kunder, leverandører, ingeniører og arbejdstagere. De skal også håndtere komplekse tekniske problemer, som de skal løse på en effektiv måde.

Project engineer arbejder ofte med nye teknologier og processer, så de skal være i stand til at lære og forstå disse teknologier og processer hurtigt. De skal også være i stand til at udføre komplekse beregninger og analysere data.

Hvad påvirker lønnen hos en project engineer?

Lønnen for en project engineer afhænger af en række faktorer, herunder erfaring, uddannelse, kompetencer og placering. En project engineer med mere erfaring og højere uddannelse vil ofte få en højere løn end en med mindre erfaring og uddannelse.

Kompetencer som ledelsesfærdigheder, problemløsning, projektledelse og kommunikation kan også have stor indflydelse på lønnen. Desuden kan specifikke kompetencer, der er nødvendige for at udføre projektarbejde, også være afgørende for lønnen.

Placering er også en faktor, der kan påvirke lønnen for en project engineer. Lønnen kan være højere i større byer og industrielle områder, mens den kan være lavere i mindre byer og landdistrikter.

Hvordan bliver man project engineer?

For at blive project engineer skal man have en relevant uddannelse, herunder en bachelor- eller kandidatuddannelse i ingeniørvidenskab eller en tilsvarende uddannelse. Man kan også tage en certificeringsprogram eller et specialiseret kursus for at forbedre sine kompetencer.

Erfaring er også en vigtig faktor. Project engineer kan få erfaring ved at arbejde som teknisk assistent, ingeniør eller projektleder. Det er også muligt at få praktisk erfaring ved at deltage i projekter som frivillig.

En god måde at få erfaring på er at deltage i konferencer, seminarer og andre arrangementer, der relaterer til projektledelse. Dette kan hjælpe med at øge ens kompetencer og netværk, hvilket kan øge ens project engineer løn.

Beregn hvor meget du kan spare med FTF A-kasse

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa