Find dit lønestimat her

Snorker din partner?

Forside > Løn > Laboratory Technician

Laboratory Technician løn

Hvad tjener en Laboratory Technician i Danmark?

Opdateret marts 2024

0 kr.

Gennemsnitlig månedsløn

223 kr.

Timeløn (37 timer)

427.560 kr.

GNS. Årsløn

35.000 kr.
gennemsnit
28.504 kr.
Lavt gennemsnit
42.756 kr.
Højt gennemsnit
DEL

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa

Hvad tjener en Laboratory Technician?

En laboratory technician tjener omkring 35.000 kr. om måneden.

Hvad laver en laboratory technician?

En laboratory technician er ansvarlig for at udføre og overvåge laboratorieundersøgelser. De er involveret i både klinisk diagnostik og forskning og arbejder med et bredt udvalg af forskellige laboratorieudstyr. Deres arbejde omfatter ofte at opsamle og analysere prøver, udføre kvalitetskontrol af data og udføre rutinemæssige laboratorieprocedurer.

Laboratory technicicians arbejder også med at udvikle nye testmetoder og kalibrere laboratorieudstyr. De er ansvarlige for at dokumentere alle resultater og rapportere disse til relevante klinikere og forskere. Deres arbejde kan også omfatte kommunikation med patienter og kolleger.

Hvad påvirker lønnen hos en laboratory technician?

Lønnen for en laboratory technician kan variere afhængigt af flere faktorer. Disse faktorer kan omfatte arbejdssted, erfaring, uddannelsesniveau, certificeringer og geografisk placering. Nogle laboratory technicicians har også mulighed for at modtage bonusser og andre incitamenter.

Laboratory technician løn kan også variere afhængigt af det felt, de arbejder i. For eksempel kan laboratory technicicians, der arbejder i industrien, modtage en højere løn end dem, der arbejder i den offentlige sektor.

Hvordan bliver man laboratory technician?

For at blive laboratory technician skal du have en bachelorgrad eller højere i et fag som medicinsk laboratorieteknik, bioteknologi eller en anden relevant disciplin. Nogle arbejdsgivere kræver også, at du har en certificering eller licens.

Efter at have opnået en bachelorgrad skal du søge en praktikplads eller et frivilligt arbejde i et laboratorium. Dette kan hjælpe dig med at få erfaring og kontakter, som kan hjælpe dig med at få et job som laboratory technician.

Du kan også overveje at tage et certificeringsprogram for at øge dine chancer for at få et job som laboratory technician. Certificeringer kan omfatte Certificering af Laboratoriepersonale, Certificering af Medical Laboratory Scientist og Certificering af Clinical Laboratory Technologist.

Beregn hvor meget du kan spare med FTF A-kasse

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa