Find dit lønestimat her

Snorker din partner?

Forside > Løn > Vagtmand

Vagtmand løn

Hvad tjener en Vagtmand i Danmark?

Opdateret marts 2024

0 kr.

Gennemsnitlig månedsløn

184 kr.

Timeløn (37 timer)

352.392 kr.

GNS. Årsløn

29.500 kr.
gennemsnit
23.493 kr.
Lavt gennemsnit
35.239 kr.
Højt gennemsnit
DEL

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa

Hvad tjener en Vagtmand?

En vagtmand tjener omkring 29.500 kr. om måneden.

Hvad laver en vagtmand?

En vagtmand er professionel sikkerhedspersonale, der er ansvarlig for at beskytte personer, ejendom og andre værdier mod tyveri, skade og anden kriminalitet. Vagtmænd har typisk en række forskellige opgaver, herunder kontrol af personer og varer, patruljering af områder, overvågning af video- og alarmsystemer og kontrol af adgangskort. De kan også hjælpe med at skabe en følelse af sikkerhed ved at være til stede og tale med personer, der besøger eller arbejder på stedet.

Vagtmænd arbejder ofte i teams og har typisk kontakt med andre sikkerhedspersonale, ledere og kunder. De skal være i stand til at arbejde selvstændigt og følge instruktioner fra deres ledere. Vagtmænd skal være i stand til at træffe hurtige beslutninger og handle effektivt i nødsituationer.

Hvad påvirker lønnen hos en vagtmand?

Lønnen for en vagtmand afhænger af flere faktorer, herunder arbejdstype, arbejdssted, arbejdsbelastning og erfaring. Vagtmand løn kan variere meget afhængigt af arbejdsgiveren og branchen.

En vagtmand, der arbejder på et lukket sted, vil typisk få en højere løn end en vagtmand, der arbejder på et åbent sted. Vagtmænd, der arbejder på steder med høj risiko, som f.eks. banker og andre finansielle institutioner, kan også forvente at modtage en højere løn.

Erfaring og kvalifikationer er også vigtige faktorer, der påvirker en vagtmands løn. En vagtmand med flere års erfaring og de nødvendige kvalifikationer vil typisk få en højere løn end en vagtmand uden erfaring.

Hvordan bliver man vagtmand?

For at blive en vagtmand skal man først bestå en vagtuddannelse, der typisk tager omkring seks uger. Uddannelsen omfatter kurser i lovgivning, konflikthåndtering, førstehjælp og kommunikation.

Når man har bestået uddannelsen, skal man bestå en eksamen for at få et vagtbevis. Efter at have opnået et vagtbevis skal man ansøge om et job som vagtmand. Når man har fundet et job, skal man typisk gennemgå yderligere træning og certificering for at kunne udføre de specifikke opgaver, der er forbundet med jobbet.

Vagtmænd skal typisk have et godt helbred og være i stand til at arbejde i forskellige miljøer og under stressende situationer. De skal også være i stand til at kommunikere effektivt og træffe hurtige og korrekte beslutninger.

Beregn hvor meget du kan spare med FTF A-kasse

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa