Find dit lønestimat her

Snorker din partner?

Forside > Løn > Økonomimedarbejder

Økonomimedarbejder løn

Hvad tjener en Økonomimedarbejder i Danmark?

Opdateret marts 2024

0 kr.

Gennemsnitlig månedsløn

230 kr.

Timeløn (37 timer)

440.772 kr.

GNS. Årsløn

36.500 kr.
gennemsnit
29.385 kr.
Lavt gennemsnit
44.077 kr.
Højt gennemsnit
DEL

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa

Hvad tjener en Økonomimedarbejder?

En Økonomimedarbejder tjener omkring 36.500 kr. om måneden.

Hvad laver en Økonomimedarbejder?

En Økonomimedarbejder er ansvarlig for at overvåge og analysere finansielle data og udføre finansielle opgaver. Deres primære opgaver omfatter regnskab, budgettering, rapportering, investeringsanalyse og rådgivning.

Økonomimedarbejdere er ansvarlige for at analysere og vurdere finansielle data og udarbejde rapporter, der hjælper ledere med at træffe velinformerede beslutninger. De arbejder også med at udvikle og implementere finansielle strategier og budgetter, der hjælper virksomheder med at opnå deres mål.

Økonomimedarbejdere arbejder også med at overvåge og analysere økonomiske trends, der kan have en indflydelse på virksomhedens aktiviteter. De kan også rådgive ledere om investeringer, finansiel risikostyring og andre finansielle emner.

Hvad påvirker lønnen hos en Økonomimedarbejder?

Lønnen for en Økonomimedarbejder afhænger af flere faktorer, herunder erhvervserfaring, uddannelse, arbejdssted og branche. Erfaring er en af de vigtigste faktorer, der påvirker økonomimedarbejder løn. Jo mere erfaring man har, jo større er lønnen.

Uddannelse spiller også en rolle, da personer med en højere uddannelse ofte får højere lønninger. Arbejdsstedet har også en indflydelse, da lønnen ofte er højere i større byer. Endelig kan branchen påvirke lønnen, da de finansielle krav ofte er højere i visse brancher end i andre.

Hvordan bliver man Økonomimedarbejder?

For at blive Økonomimedarbejder skal man have en bachelorgrad i økonomi, finans eller en anden økonomisk-relateret uddannelse. Det er også nyttigt at have en mastergrad i økonomi eller en anden økonomisk-relateret uddannelse.

Udover en uddannelse skal Økonomimedarbejdere have stærke analytiske evner og være fortrolige med finansielle værktøjer og programmer. De skal også have gode kommunikationsevner og være fortrolige med økonomisk teori.

Det kan være nyttigt at have erhvervserfaring som økonomimedarbejder, før man søger job. Erhvervserfaring kan opnås gennem interne træningsprogrammer, sommerjob og praktikophold.

At blive Økonomimedarbejder kræver en solid uddannelse, erhvervserfaring og stærke analytiske og kommunikative evner. Det kan også hjælpe med at have et godt kendskab til finansielle værktøjer og programmer og økonomisk teori. Det er også vigtigt at huske på, at lønnen for Økonomimedarbejdere kan variere afhængig af erfaring, uddannelse, arbejdssted og branche.

Beregn hvor meget du kan spare med FTF A-kasse

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa