Find dit lønestimat her

Snorker din partner?

Forside > Løn > Økonomiansvarlig

Økonomiansvarlig løn

Hvad tjener en Økonomiansvarlig i Danmark?

Opdateret marts 2024

0 kr.

Gennemsnitlig månedsløn

333 kr.

Timeløn (37 timer)

638.964 kr.

GNS. Årsløn

52.500 kr.
gennemsnit
42.598 kr.
Lavt gennemsnit
63.896 kr.
Højt gennemsnit
DEL

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa

Hvad tjener en Økonomiansvarlig?

En Økonomiansvarlig tjener omkring 52.500 kr. om måneden.

Hvad laver en Økonomiansvarlig?

En Økonomiansvarlig er ansvarlig for at styre et selskabs finansielle aktiviteter. Dette inkluderer at håndtere budgetter, bogføring og rapportering, samt analysere og forudsige økonomiske tendenser. En Økonomiansvarlig skal også håndtere selskabets kontrakter med leverandører, kunder og andre interessenter.

En Økonomiansvarlig har også til opgave at håndtere selskabets løn og personaleudgifter. Dette inkluderer at holde styr på lønninger, ydelser, pensionsordninger og andre goder. Det betyder, at Økonomiansvarlige ofte er involveret i at udarbejde lønpolitikker og kontrakter, således at selskabet kan fastholde konkurrencedygtige lønninger og ydelser.

En Økonomiansvarlig skal også kunne håndtere selskabets investeringer og kreditrisici. Dette inkluderer at overvåge selskabets konti, udføre risikostyring og identificere investeringsmuligheder. En Økonomiansvarlig skal også være i stand til at forhandle kontrakter og kreditter med banker og andre finansielle institutioner.

Hvad påvirker lønnen hos en Økonomiansvarlig?

Lønnen for en Økonomiansvarlig afhænger af flere faktorer. Først og fremmest afhænger lønnen af den specifikke økonomiansvarliges kvalifikationer og erfaring. Den økonomiansvarlige løn kan også påvirkes af den specifikke branche, selskabets størrelse og omsætning samt det geografiske område.

En Økonomiansvarligs løn kan også påvirkes af eksterne faktorer såsom økonomiske tendenser. Det betyder, at Økonomiansvarlige ofte har en løn, der er højere end gennemsnittet i perioder med økonomisk vækst, og lavere end gennemsnittet i perioder med økonomisk nedgang.

Hvordan bliver man Økonomiansvarlig?

For at blive Økonomiansvarlig skal man typisk have en bachelorgrad i økonomi eller en tilsvarende uddannelse. Det er også vigtigt, at man har erfaring inden for økonomi, og mange Økonomiansvarlige har en MBA eller anden grad inden for økonomi.

Derudover er det vigtigt, at man har kendskab til relevante regler og love, der gælder for finansielle transaktioner. Det er også vigtigt, at man har kendskab til de teknologiske systemer, der bruges til at håndtere økonomiske data og rapporter.

For at blive Økonomiansvarlig skal man også have stærke analytiske og problemløsende evner, god kommunikationsevne og evnen til at arbejde i et team. Det er også vigtigt, at man har en god forståelse af økonomi og økonomiansvarlig løn.

Beregn hvor meget du kan spare med FTF A-kasse

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa