Find dit lønestimat her

Snorker din partner?

Forside > Løn > Svejser

Svejser løn

Hvad tjener en Svejser i Danmark?

Opdateret marts 2024

0 kr.

Gennemsnitlig månedsløn

202 kr.

Timeløn (37 timer)

388.584 kr.

GNS. Årsløn

31.500 kr.
gennemsnit
25.906 kr.
Lavt gennemsnit
38.858 kr.
Højt gennemsnit
DEL

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa

Hvad tjener en Svejser?

En svejser tjener omkring 31.500 kr. om måneden.

Hvad laver en svejser?

En svejser er en person, der specialiserer sig i at sammenføje to metalstykker ved hjælp af svejsning. Svejsning er en teknik, der anvendes til at sammenføje to eller flere metalstykker sammen ved hjælp af et varmt smeltepunkt. Svejseren skal have en god forståelse af metal og være i stand til at anvende forskellige svejseteknikker som svejsning, skæring og loddning.

Svejseren skal også have god kendskab til sikkerhedsprocedurer og kunne anvende forskellige værktøjer og udstyr til at udføre svejsning. Svejseren skal kunne udføre forskellige typer svejsninger, såsom gas- og elektrisk svejsning, skæring og svejsning af stål, aluminium og andre metaller.

En svejser arbejder typisk på et værksted eller en fabrik, hvor de udfører svejsninger for at reparere eller sammensætte metalgenstande. De arbejder også ofte for at installere eller opbygge metalstrukturer som broer, skorstene og platforme.

Hvad påvirker lønnen hos en svejser?

Lønnen for en svejser er afhængig af flere faktorer. Den største faktor, der påvirker svejser løn, er deres erfaring. Jo mere erfaring en svejser har, jo højere løn vil de typisk modtage. Svejsere, der har flere års erfaring, kan forvente højere lønninger end dem, der er nyere i branchen.

Andre faktorer, der påvirker svejser løn, er deres kvalifikationer og certifikater. Hvis en svejser har fået uddannelse og certifikater, der beviser deres kvalifikationer, kan de forvente en højere løn.

Derudover kan svejser løn også påvirkes af deres arbejdsplads. Arbejdspladser, der tilbyder sikre arbejdsvilkår og gode fordele, kan betale højere lønninger end dem, der ikke gør det.

Hvordan bliver man svejser?

For at blive svejser skal man først og fremmest have interesse for metal og være i stand til at udføre svejsning. Det anbefales, at man tager en uddannelse i svejsning, hvor man lærer om svejseteknikker, materialer og sikkerhedsprocedurer. Derudover skal man også have en god forståelse af metal og være i stand til at anvende forskellige værktøjer og udstyr.

Når man har fået en grundig uddannelse, kan man søge job som svejser. Der er mange forskellige jobmuligheder for svejsere, herunder industriarbejde, konstruktion og reparation af metalgenstande.

Det er også muligt at arbejde som selvstændig svejser. Det kræver dog, at man har erfaring og kvalifikationer til at udføre svejsninger. Man skal også have et godt kendskab til sikkerhedsprocedurer og de forskellige typer svejsninger.

Beregn hvor meget du kan spare med FTF A-kasse

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa