Find dit lønestimat her

Snorker din partner?

Forside > Løn > Indkøber

Indkøber løn

Hvad tjener en Indkøber i Danmark?

Opdateret marts 2024

0 kr.

Gennemsnitlig månedsløn

244 kr.

Timeløn (37 timer)

468.240 kr.

GNS. Årsløn

39.000 kr.
gennemsnit
31.216 kr.
Lavt gennemsnit
46.824 kr.
Højt gennemsnit
DEL

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa

Hvad tjener en Indkøber?

En indkøber tjener omkring 39.000 kr. om måneden.

Hvad laver en indkøber?

En indkøber er ansvarlig for at købe varer og tjenesteydelser til virksomheder. Deres primære mål er at sikre, at virksomheden får de varer og tjenester, som de har brug for, til den bedst mulige pris og kvalitet.

Indkøbere skal have en grundlæggende forståelse af virksomhedens produkter og behov, så de kan identificere de bedste leverandører og kontrakter. De skal også have stærke forhandlingsevner og kunne håndtere komplekse kontrakter.

Indkøbere skal også kunne udføre markedsundersøgelser og analysere data for at identificere de bedste købsmuligheder. De skal også have stærke kommunikationsevner, så de kan samarbejde med leverandører og kolleger.

Hvad påvirker lønnen hos en indkøber?

Lønnen for en indkøber afhænger af en række faktorer. Disse faktorer omfatter den specifikke arbejdsplads, den erhvervserfaring, den faglige baggrund og de kompetencer, som indkøberen har.

En indkøber med erfaring kan forvente en højere løn end en, der er ny i branchen. Også den specifikke branche, som indkøberen arbejder i, vil have en betydelig indflydelse på lønnen.

Derudover har geografi og lokale markedsforhold også en indflydelse på indkøber løn. I nogle geografiske områder er lønnen højere end andre, og det samme gælder for brancher.

Hvordan bliver man indkøber?

For at blive indkøber skal man have en bacheloruddannelse i økonomi, forretningsadministration eller et relateret felt. Nogle virksomheder vil også kræve, at kandidater har en kandidatgrad.

En bacheloruddannelse vil give kandidaterne de færdigheder, de har brug for til at kunne udføre indkøbsfunktioner. Kandidaterne skal også have stærke kommunikationsevner, være i stand til at håndtere komplekse kontrakter og have en god forståelse af markedsforholdene.

Kandidaterne skal også have erfaring med at håndtere store kontrakter, forhandle med leverandører og analysere markedsdata. For at opnå disse færdigheder skal kandidaterne være villige til at tage ekstra kurser og uddannelser.

Derudover skal kandidaterne også have stærke ledelsesmæssige færdigheder og være i stand til at arbejde sammen med andre. Det er også vigtigt, at kandidaterne har en god forståelse af virksomhedens produkter og behov.

Beregn hvor meget du kan spare med FTF A-kasse

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa