Find dit lønestimat her

Snorker din partner?

Forside > Løn > IT-supporter

IT-supporter løn

Hvad tjener en IT-supporter i Danmark?

Opdateret marts 2024

0 kr.

Gennemsnitlig månedsløn

221 kr.

Timeløn (37 timer)

423.648 kr.

GNS. Årsløn

35.500 kr.
gennemsnit
28.243 kr.
Lavt gennemsnit
42.365 kr.
Højt gennemsnit
DEL

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa

Hvad tjener en IT-supporter?

En it-supporter tjener omkring 35.500 kr. om måneden.

Hvad laver en IT-supporter?

En IT-supporter er en person, som yder teknisk support til computer- og netværksanvendelse. En IT-supporter hjælper brugere med at løse problemer, de har med deres computere, netværk og software. Det kan være alt fra at installere nye programmer, konfigurere netværk, opdatere operativsystemer eller fejlfinde og reparere computere.

En IT-supporter skal også sikre, at systemer er sikre og opdaterede, og at de overholder lovgivning og standarder. De skal også kunne vejlede brugere i, hvordan de bedst bruger systemerne, og de skal være i stand til at løse komplekse problemer.

IT-supportere arbejder typisk i et team med andre IT-specialister, der arbejder sammen for at løse problemerne. De kan også arbejde alene eller som en del af et større IT-supportteam.

Hvad påvirker lønnen hos en IT-supporter?

Lønnen for en IT-supporter påvirkes af flere faktorer, herunder erfaring, kvalifikationer, arbejdsplads og geografi.

En IT-supporter, der har mere erfaring og kvalifikationer, vil typisk tjene mere end en med mindre erfaring. Desuden har geografiske områder en stor indflydelse på, hvor meget en IT-supporter kan tjene. For eksempel er lønnen for en IT-supporter typisk højere i større byer end i mindre byer.

En anden faktor, der har indflydelse på en IT-supporters løn, er typen af arbejdsplads. IT-supportere, der arbejder for større virksomheder, kan forvente en højere løn end IT-supportere, der arbejder for mindre virksomheder.

Hvordan bliver man IT-supporter?

For at blive IT-supporter skal man typisk have en uddannelse inden for IT eller en lignende teknisk fag. Uddannelsesprogrammer, der er relevante for en IT-supporter, kan omfatte computerteknik, netværksteknologi, softwareudvikling, databaseadministration eller andre IT-relaterede fag.

Derudover bør en IT-supporter også have et godt kendskab til forskellige typer computersoftware og hardware. Dette kan opnås gennem praktisk erfaring eller kurser.

En IT-supporter bør også have gode kommunikationsfærdigheder, da de vil være i kontakt med mange forskellige mennesker. De skal også være i stand til at løse komplekse problemer, håndtere stressende situationer og arbejde effektivt.

At blive IT-supporter kræver også, at man har et godt kendskab til it-supporter løn og andre regler og love, der gælder for IT-supportere. Det er derfor vigtigt, at man undersøger løn og arbejdsvilkår, før man accepterer en stilling som IT-supporter.

Beregn hvor meget du kan spare med FTF A-kasse

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa