Find dit lønestimat her

Snorker din partner?

Forside > Løn > AML

AML løn

Hvad tjener en AML i Danmark?

Opdateret marts 2024

0 kr.

Gennemsnitlig månedsløn

272 kr.

Timeløn (37 timer)

521.616 kr.

GNS. Årsløn

44.500 kr.
gennemsnit
34.774 kr.
Lavt gennemsnit
52.162 kr.
Højt gennemsnit
DEL

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa

Hvad tjener en AML?

En aml tjener omkring 44.500 kr. om måneden.

Hvad laver en aml?

En aml står for Anti Money Laundering, og deres primære opgave er at hjælpe banker og finansielle institutioner med at overholde de gældende love og regler på området. Det betyder, at de skal sikre, at banker og finansielle institutioner ikke misbruger penge til hvidvaskning af penge eller anden ulovlig aktivitet.

En AML-medarbejder er ansvarlig for at udføre kontrol og overvågning af finansielle transaktioner, der involverer banker og finansielle institutioner. Deres arbejde består i at identificere, undersøge og rapportere potentielle hvidvaskningsaktiviteter.

AML-medarbejdere er også ansvarlige for at opretholde strenge interne kontrolsystemer for at sikre, at banker og finansielle institutioner overholder alle gældende love og regler. De arbejder også tæt sammen med eksterne myndigheder for at sikre, at alle transaktioner er lovlige.

Hvad påvirker lønnen hos en aml?

Lønnen for en AML-medarbejder afhænger af flere faktorer, herunder arbejdspladsens størrelse, erfaring, kvalifikationer og geografi. Generelt set er AML-medarbejdere lønnet efter deres kompetencer og erfaring.

AML-medarbejdere, der har mange års erfaring, har tendens til at tjene mere end dem, der er nye på området. De har også tendens til at tjene højere løn end dem, der arbejder på mindre virksomheder.

Derudover har geografi også en stor indflydelse på lønnen for en AML-medarbejder. De, der arbejder i større byer, har tendens til at tjene mere end dem, der arbejder i mindre byer.

Hvordan bliver man aml?

For at blive AML-medarbejder skal man have en bachelorgrad i økonomi, finans, regnskab eller andre relaterede fag. Man skal også have et godt kendskab til gældende love og regler, og det er en fordel at have erfaring med hvidvaskningsbekæmpelse.

Man skal også have en god forståelse af de finansielle markeder og de teknologier, der bruges til at overvåge finansielle transaktioner. Det er også nyttigt at have erfaring med at analysere finansielle data og have en god forståelse af, hvordan banker og finansielle institutioner fungerer.

For at få en god start på en karriere som AML-medarbejder er det en god ide at tage et certificeringskursus. Dette kursus vil give en grundlæggende forståelse af hvidvaskningsbekæmpelse og de processer, der skal følges for at overholde gældende love og regler.

Når man har fået de nødvendige kvalifikationer, kan man søge en stilling som AML-medarbejder. Det kan være en god ide at starte med at søge stillinger i mindre virksomheder, da dette kan give en god introduktion til feltet og hjælpe en med at få erfaring, som man kan bruge til at komme videre i sin karriere. Det er også vigtigt at huske på, at AML løn varierer meget afhængig af erfaring og kvalifikationer.

Beregn hvor meget du kan spare med FTF A-kasse

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa