Find dit lønestimat her

Snorker din partner?

Forside > Løn > Lærer

Lærer løn

Hvad tjener en Lærer i Danmark?

Opdateret marts 2024

0 kr.

Gennemsnitlig månedsløn

222 kr.

Timeløn (37 timer)

426.324 kr.

GNS. Årsløn

36.000 kr.
gennemsnit
28.422 kr.
Lavt gennemsnit
42.632 kr.
Højt gennemsnit
DEL

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa

Hvad tjener en Lærer?

En lærer tjener omkring 36.000 kr. om måneden.

Hvad laver en lærer?

En lærer er en person, der arbejder med at give undervisning til børn og unge. Det er deres job at give dem den viden, de har brug for, så de kan få et godt liv og en god fremtid. Deres job er at hjælpe børn og unge til at lære, udvikle sig og forberede sig til fremtiden.

Lærere underviser børn og unge i forskellige fag og emner. De kan undervise i fag som engelsk, matematik, naturvidenskab, historie, kunst og andre fag. De har også til opgave at hjælpe børn og unge med at løse problemer, lære nye færdigheder og udvikle deres kritiske tænkning. Lærere skal også hjælpe børn og unge med at udvikle deres sociale og personlige færdigheder.

Lærere har også til opgave at hjælpe børn og unge med at træffe gode beslutninger og lære at tage ansvar for deres egne handlinger. Endelig skal lærere også hjælpe børn og unge med at udvikle deres selvværd og selvtillid.

Hvad påvirker lønnen hos en lærer?

Lønnen for en lærer afhænger af flere forskellige faktorer. Først og fremmest afhænger lønnen af, hvor mange års erfaring læreren har. Jo mere erfaring, læreren har, jo højere løn får de.

Derudover afhænger lønnen også af, hvilken type skole læreren arbejder på. Lærere på privatskoler får ofte en mere generøs løn end lærere på offentlige skoler.

Endelig påvirker lønnen også af, hvilken type undervisning læreren giver. Nogle lærere får en højere løn for at undervise i særlige fag som fx matematik, naturvidenskab, engelsk eller andre sprog.

Hvordan bliver man lærer?

For at blive lærer skal man først og fremmest have en uddannelse som lærer. I Danmark skal man have en bacheloruddannelse eller en kandidatuddannelse i pædagogik, læring eller lignende for at blive lærer.

Man skal også have erhvervserfaring som lærer, før man kan blive ansat som lærer. Det er en god idé at få praktisk erfaring som lærer, fx ved at arbejde som lærervikar.

Derudover skal man også bestå et lærerprøve, før man kan blive ansat som lærer. Dette er en eksamen, der teste ens viden om undervisning og læring.

Endelig skal man også have en lærerløn, før man kan blive ansat som lærer. Det er kommunen, der bestemmer lønnen for lærere, og det er forskelligt fra kommune til kommune.

Beregn hvor meget du kan spare med FTF A-kasse

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa