Find dit lønestimat her

Snorker din partner?

Forside > Løn > Lønmedarbejder

Lønmedarbejder løn

Hvad tjener en Lønmedarbejder i Danmark?

Opdateret marts 2024

0 kr.

Gennemsnitlig månedsløn

228 kr.

Timeløn (37 timer)

438.240 kr.

GNS. Årsløn

36.000 kr.
gennemsnit
29.216 kr.
Lavt gennemsnit
43.824 kr.
Højt gennemsnit
DEL

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa

Hvad tjener en Lønmedarbejder?

En lønmedarbejder tjener omkring 36.000 kr. om måneden.

Hvad laver en lønmedarbejder?

En lønmedarbejder er ansvarlig for at administrere løn og personalerelaterede opgaver. Det kan omfatte lønudbetaling, oprettelse af lønkonti, opdatering af lønsystemer, oprettelse af lønudbetalingsrapporter og lønudbetalingshistorik, oprettelse af nye medarbejdere og afslutning af eksisterende medarbejdere, oprettelse af lønudbetaling for selvstændige og freelancere og opdatering af lønpolitikker.

En lønmedarbejder skal også sørge for, at alle lønoplysninger er korrekte og opdaterede, og at alle lønudbetalinger sker korrekt og til tiden. De skal også håndtere klager og lønspørgsmål fra medarbejdere, og de skal sørge for, at alle lønoplysninger er i overensstemmelse med lokale, statslige og føderale love.

Lønmedarbejdere skal også sørge for, at lønudbetalingerne er korrekte og til tiden, og de skal kontrollere, at alle lønoplysninger er korrekte. De skal også håndtere lønsedler, lønudbetalingsrapporter og andre lønrelaterede dokumenter, og de skal udføre lønudbetalingsrekonstruktioner og andre lønrelaterede opgaver.

Hvad påvirker lønnen hos en lønmedarbejder?

Lønnen for en lønmedarbejder påvirkes af flere faktorer, herunder erhvervserfaring, uddannelse, arbejdsplads og geografisk placering. En lønmedarbejder med flere års erfaring vil typisk tjene mere end en nyuddannet lønmedarbejder.

Derudover vil lønnen for lønmedarbejdere variere afhængigt af den type arbejdsplads, de arbejder på. For eksempel vil en lønmedarbejder i et større firma typisk tjene mere end en lønmedarbejder i et mindre firma.

Geografisk placering af en lønmedarbejder kan også påvirke lønnen. Lønmedarbejdere, der arbejder i større byer, vil ofte tjene mere end lønmedarbejdere, der arbejder i mindre byer.

Hvordan bliver man lønmedarbejder?

For at blive lønmedarbejder skal man have en bachelorgrad i økonomi, regnskab, erhvervsadministration eller et andet lignende fag. Nogle arbejdsgivere kræver også, at lønmedarbejdere har erfaring inden for lønadministration eller regnskab.

Efter at have opnået en bachelorgrad skal man bestå en lønmedarbejder løncertificering. Denne certificering giver lønmedarbejdere kompetencer til at håndtere lønrelaterede opgaver, herunder lønudbetalinger, oprettelse af lønkonti, oprettelse af lønudbetalingsrapporter og lønudbetalingshistorik, oprettelse af nye medarbejdere og afslutning af eksisterende medarbejdere, oprettelse af lønudbetaling for selvstændige og freelancere og opdatering af lønpolitikker.

Lønmedarbejdere skal også være komfortable med at håndtere klager og lønspørgsmål fra medarbejdere, og de skal kunne kontrollere, at alle lønoplysninger er korrekte og opdaterede. Derudover skal de være i stand til at udføre lønudbetalingsrekonstruktioner og andre lønrelaterede opgaver.

Beregn hvor meget du kan spare med FTF A-kasse

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa