Find dit lønestimat her

Snorker din partner?

Forside > Løn > Marketingchef

Marketingchef løn

Hvad tjener en Marketingchef i Danmark?

Opdateret marts 2024

0 kr.

Gennemsnitlig månedsløn

338 kr.

Timeløn (37 timer)

648.840 kr.

GNS. Årsløn

54.500 kr.
gennemsnit
43.256 kr.
Lavt gennemsnit
64.884 kr.
Højt gennemsnit
DEL

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa

Hvad tjener en Marketingchef?

En marketingchef tjener omkring 54.500 kr. om måneden.

Hvad laver en marketingchef?

En marketingchef er ansvarlig for at udvikle og implementere marketingstrategier, der hjælper virksomheder med at nå deres kortsigtede og langsigtede mål. De arbejder med at implementere markedsføringskampagner, udvikle produkter og tjenester, og de er også involveret i at definere og opretholde virksomhedens image.

Marketingchefer har en bred vifte af opgaver, som omfatter at udvikle kreative markedsføringskampagner, analysere markedsdata, udvikle salgsstrategier og kommunikere med kunder og andre interessenter. De har også ansvaret for at overvåge og analysere konkurrenter, overvåge og analysere markedsføringsaktiviteter og udvikle strategier for at øge virksomhedens salg.

Hvad påvirker lønnen hos en marketingchef?

Lønnen for en marketingchef afhænger af en række forskellige faktorer, herunder erfaring, geografi, branche og virksomhedsstørrelse. Generelt har erfarne marketingchefer højere lønninger end nyere medarbejdere.

Geografi har også stor indflydelse på lønnen. Marketingchefer, der arbejder i større byer, såsom København, har tendens til at tjene mere end deres kolleger, der arbejder i mindre byer.

Branchen, som den marketingansvarlige arbejder i, har også stor indflydelse på lønnen. F.eks. Tjener marketingchefer, der arbejder i finansielle tjenester, typisk højere lønninger end deres kolleger, der arbejder i andre brancher.

Endelig har virksomhedsstørrelse også stor indflydelse på marketingchef løn. Marketingchefer, der arbejder for store virksomheder, har tendens til at tjene mere end deres kolleger, der arbejder for mindre virksomheder.

Hvordan bliver man marketingchef?

For at blive marketingchef skal man have en bachelorgrad i marketing, kommunikation, økonomi eller en anden relevant faglig disciplin. Det er også nødvendigt at have erfaring inden for marketing, herunder at have arbejdet i forskellige stillinger inden for branchen.

Derudover skal man have kendskab til marketingstrategier og -teknikker, herunder markedsføringsforskning, produktudvikling, kundeservice og konkurrencestrategier. Det er også vigtigt, at man har stærke kommunikationsevner og kan arbejde godt i et team.

For at få et job som marketingchef skal man ofte have flere års erfaring i branchen og have bevist, at man har evnen til at lede et team og skabe resultater. Det er også nødvendigt at have et godt kendskab til digital markedsføring, herunder sociale medier, SEO og PPC.

Beregn hvor meget du kan spare med FTF A-kasse

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa