Find dit lønestimat her

Snorker din partner?

Forside > Løn > Bogholder

Bogholder løn

Hvad tjener en Bogholder i Danmark?

Opdateret marts 2024

0 kr.

Gennemsnitlig månedsløn

237 kr.

Timeløn (37 timer)

454.872 kr.

GNS. Årsløn

39.000 kr.
gennemsnit
30.325 kr.
Lavt gennemsnit
45.487 kr.
Højt gennemsnit
DEL

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa

Hvad tjener en Bogholder?

En bogholder tjener omkring 39.000 kr. om måneden.

Hvad laver en bogholder?

En bogholder er ansvarlig for at håndtere og registrere finansielle transaktioner for en virksomhed. Det kan være alt fra at oprette og opdatere konti, at bogføre kontantstrømme, at kontrollere konti og at udarbejde rapporter. Bogholdere skal også overvåge og analysere finansielle data og give anbefalinger til forbedringer.

Bogholdere har typisk en bachelorgrad i økonomi, regnskab eller et relateret felt, og de fleste har en professionel certificering. De har også ofte erfaring fra finansielle stillinger eller har arbejdet som selvstændige bogholdere. Bogholdere skal være komfortable med at bruge softwareprogrammer og teknologi til at håndtere deres arbejde og have et godt øje for detaljer.

Hvad påvirker lønnen hos en bogholder?

Lønnen for en bogholder er typisk baseret på deres erfaring, kvalifikationer og deres arbejdsgivers budget. Bogholdere med flere års erfaring og certificeringer har tendens til at tjene mere end nyere bogholdere.

Lønnen kan også variere afhængigt af, hvor bogholderen arbejder. Bogholdere, der arbejder for store virksomheder eller offentlige organisationer, har tendens til at tjene mere end bogholdere, der arbejder for mindre virksomheder.

Hvordan bliver man bogholder?

At blive bogholder kræver typisk en bachelorgrad i økonomi, regnskab eller et relateret felt. Derudover kan det være nyttigt at have erfaring fra finansielle stillinger eller at have arbejdet som selvstændig bogholder.

Bogholdere skal også være komfortable med at bruge softwareprogrammer og teknologi til at håndtere deres arbejde. Det er også en god ide at få en professionel certificering, som kan hjælpe med at øge bogholder løn og gøre det lettere at finde et job.

Beregn hvor meget du kan spare med FTF A-kasse

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa