Find dit lønestimat her

Snorker din partner?

Forside > Løn > Automekaniker

Automekaniker løn

Hvad tjener en Automekaniker i Danmark?

Opdateret marts 2024

0 kr.

Gennemsnitlig månedsløn

202 kr.

Timeløn (37 timer)

387.264 kr.

GNS. Årsløn

32.500 kr.
gennemsnit
25.818 kr.
Lavt gennemsnit
38.726 kr.
Højt gennemsnit
DEL

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa

Hvad tjener en Automekaniker?

En automekaniker tjener omkring 32.500 kr. om måneden.

Hvad laver en automekaniker?

En automekaniker er en faguddannet person, der beskæftiger sig med reparation og vedligeholdelse af køretøjer, herunder biler, lastbiler, motorcykler og andre motorkøretøjer. Automekanikere arbejder typisk på garage eller værksteder, hvor de diagnosticerer og reparerer køretøjer, der kommer ind til dem. De arbejder også med at udføre service og vedligeholdelsesopgaver, som at skifte olie og andre væsker, udskifte og justere bremser, udskifte dæk og udføre andre reparationer.

Automekanikere skal også kunne identificere og diagnosticere problemer med køretøjer, ved hjælp af computertest og andre testudstyr. Automekanikere skal også kunne vejlede kunder om deres køretøjers tilstand og om reparationer, som skal udføres.

Hvad påvirker lønnen hos en automekaniker?

Lønnen for en automekaniker afhænger af flere faktorer, herunder niveauet af erfaring, den type arbejde, man udfører, og det geografiske område. Automekanikere med mere erfaring har tendens til at tjene mere end deres mindre erfarne kolleger.

Automekanikere, der arbejder med specialiserede køretøjstyper, såsom motorcykler, lastbiler eller andre særlige køretøjer, har tendens til at tjene mere end automekanikere, der arbejder med almindelige personbiler.

Geografiske områder har også en indflydelse på automekanikerens løn, da lønningerne kan variere fra sted til sted. Automekanikere, der arbejder i større byer, som København, har tendens til at tjene mere end automekanikere, der arbejder i mindre byer eller landområder.

Hvordan bliver man automekaniker?

For at blive automekaniker skal man have en automekanikeruddannelse. Dette kan gøres enten gennem et teknisk skoleprogram eller ved at tage et kursus hos en automekanikeruddannet.

En automekanikeruddannelse indebærer typisk læring af køretøjsmekanik, elektronik og computerteknologi. Uddannelsen kræver også, at man lærer om køretøjssikkerhed, køretøjshåndtering og køretøjsvedligeholdelse.

Når man har gennemført sin automekanikeruddannelse, skal man bestå en licensprøve for at blive autoriseret automekaniker. Dette vil give en automekaniker løn fordel, da autoriserede automekanikere har tendens til at tjene mere end ikke-autoriserede automekanikere.

Beregn hvor meget du kan spare med FTF A-kasse

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa