Find dit lønestimat her

Snorker din partner?

Forside > Løn > Elektronikmekaniker

Elektronikmekaniker løn

Hvad tjener en Elektronikmekaniker i Danmark?

Opdateret marts 2024

0 kr.

Gennemsnitlig månedsløn

236 kr.

Timeløn (37 timer)

452.808 kr.

GNS. Årsløn

37.000 kr.
gennemsnit
30.187 kr.
Lavt gennemsnit
45.281 kr.
Højt gennemsnit
DEL

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa

Hvad tjener en Elektronikmekaniker?

En elektronikmekaniker tjener omkring 37.000 kr. om måneden.

Hvad laver en elektronikmekaniker?

En elektronikmekaniker er en teknisk uddannet person, der arbejder med elektronik og mekaniske systemer. De arbejder med at designe, installere, reparere og vedligeholde elektroniske og mekaniske systemer, herunder computer, tv- og lydudstyr, kommunikationsudstyr og biler.

Elektronikmekanikere arbejder også med at diagnosticere og løse problemer med disse systemer, herunder at identificere defekte dele, udskifte dem og justere systemerne for at sikre, at de fungerer korrekt. De arbejder også med at installere nye systemer og opdatere eksisterende systemer for at sikre, at de er up-to-date og kompatible med nye teknologier.

Elektronikmekanikere skal også kunne læse og forstå tekniske diagrammer og manualer og bruge elektroniske værktøjer til at diagnosticere og løse problemer. De bruger også ofte computere til at konfigurere systemer, kontrollere deres funktion og oprette rapporter.

Hvad påvirker lønnen hos en elektronikmekaniker?

Lønnen for en elektronikmekaniker afhænger af flere faktorer. Erfaring spiller en stor rolle, og jo mere erfaring man har, jo højere løn kan man forvente. Uddannelsesniveauet er også vigtigt, da nogle job kræver en bachelor- eller mastergrad i elektronik eller mekanik.

Derudover er lønnen for en elektronikmekaniker også afhængig af den specifikke branche, man arbejder i. Nogle brancher, såsom luftfartsindustrien, kan betale meget mere end andre. Lønnen kan også variere afhængigt af, hvor man arbejder, da lønniveauerne kan være højere i større byer.

Hvordan bliver man elektronikmekaniker?

For at blive elektronikmekaniker skal man have en teknisk uddannelse. Det kan være en bachelor- eller mastergrad i elektronik eller mekanik eller et certifikat eller et diplom fra en teknisk skole.

Derudover skal man også have erhvervserfaring. Dette kan opnås gennem praktikophold, som man kan tage, mens man går på skole, eller ved at arbejde som teknisk assistent. Dette vil hjælpe en med at få praktisk erfaring og forståelse af elektronik og mekanik.

Derudover skal man have nogle færdigheder, såsom evnen til at læse og forstå tekniske diagrammer og manualer, være fortrolig med elektroniske værktøjer og computere, samt have gode kommunikationsevner.

At arbejde som elektronikmekaniker kan være en lukrativ karriere, og man kan forvente en konkurrencedygtig elektronikmekaniker løn. Der er også muligheder for at udvikle sig fagligt og karrieremæssigt, da teknologien udvikler sig hurtigt.

Beregn hvor meget du kan spare med FTF A-kasse

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa