Find dit lønestimat her

Snorker din partner?

Forside > Løn > Research Scientist

Research Scientist løn

Hvad tjener en Research Scientist i Danmark?

Opdateret marts 2024

0 kr.

Gennemsnitlig månedsløn

272 kr.

Timeløn (37 timer)

522.948 kr.

GNS. Årsløn

43.500 kr.
gennemsnit
34.863 kr.
Lavt gennemsnit
52.295 kr.
Højt gennemsnit
DEL

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa

Hvad tjener en Research Scientist?

En research scientist tjener omkring 43.500 kr. om måneden.

Hvad laver en research scientist?

En research scientist er en forsker, der arbejder med at udføre forskning og udvikle nye produkter. Research scientister har ofte et bredt kendskab til videnskab og teknologi og arbejder ofte med at udforske nye ideer og teorier. De arbejder også med at analysere data og udarbejde rapporter om deres resultater.

Research scientister arbejder typisk på universiteter, forskningsinstitutioner eller virksomheder, hvor de har ansvar for at lede og udføre forskning. De arbejder ofte sammen med andre forskere og teknikere og deler deres resultater med andre afdelinger. Research scientister kan også arbejde med at udvikle nye produkter og teknologier og udføre laboratorieforsøg.

Hvad påvirker lønnen hos en research scientist?

Lønnen for en research scientist afhænger af flere faktorer. Først og fremmest afhænger lønnen af den erhvervserfaring, den enkelte har. Erfaring og uddannelse har stor betydning for lønnen, og jo mere erfaring en research scientist har, jo højere løn kan de forvente.

Derudover påvirkes lønnen også af arbejdspladsen. Forskellige virksomheder og organisationer har forskellige lønpolitikker, og det er vigtigt at undersøge dette, inden man ansætter en research scientist. Det er også vigtigt at overveje, hvorvidt en research scientist skal ansættes på fuld eller deltid.

Endelig påvirkes lønnen også af den specifikke forskning, den enkelte udfører. Forskellige typer af forskning har forskellige lønniveauer, og det er vigtigt at forstå disse forskelle, når man ansætter en research scientist.

Hvordan bliver man research scientist?

For at blive research scientist skal man først og fremmest have en relevant uddannelse. Det kræver typisk en bachelor- eller kandidatgrad i et relevant fag som f.eks. biologi, kemi, fysik eller matematik. Derefter skal man have et specialiseret kursus i forskning og udvikling.

Når man har fået sin uddannelse, er det vigtigt at få erhvervserfaring. Dette kan gøres ved at arbejde som forskerassistent eller ved at deltage i et praktikophold. Det er også vigtigt at have et godt netværk og kontakte forskere og virksomheder, der er interesserede i at ansætte research scientister.

For at få en research scientist løn skal man også være kvalificeret og have et godt CV. Det er vigtigt at have gode referencer og at være god til at kommunikere og samarbejde med andre. Det er også vigtigt at være i stand til at arbejde selvstændigt og være kreativ og innovativ.

Beregn hvor meget du kan spare med FTF A-kasse

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa