Find dit lønestimat her

Snorker din partner?

Forside > Løn > Receptionist

Receptionist løn

Hvad tjener en Receptionist i Danmark?

Opdateret marts 2024

0 kr.

Gennemsnitlig månedsløn

175 kr.

Timeløn (37 timer)

336.264 kr.

GNS. Årsløn

27.500 kr.
gennemsnit
22.418 kr.
Lavt gennemsnit
33.626 kr.
Højt gennemsnit
DEL

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa

Hvad tjener en Receptionist?

En receptionist tjener omkring 27.500 kr. om måneden.

Hvad laver en receptionist?

En receptionist er den første person, som kunder møder, når de besøger et sted. Receptionisten har mange forskellige opgaver, der omfatter både det administrative og det kundeservicerelaterede. De er ansvarlige for at håndtere telefonopkald, tage imod gæster og besvare spørgsmål fra kunder. De kan også hjælpe med at organisere møder og konferencer, udfylde dokumenter, og de kan endda hjælpe med at lave mad og drikke. Receptionister skal også overvåge og vedligeholde faciliteterne, herunder kontrollere, at alle maskiner og udstyr er i orden.

Hvad påvirker lønnen hos en receptionist?

Lønnen hos en receptionist kan variere afhængigt af arbejdspladsen. Erfaring og uddannelse er også vigtige faktorer, der påvirker receptionist løn. Jo mere erfaring og uddannelse man har, jo højere løn kan man forvente. Receptionister, der arbejder i større virksomheder, kan forvente en højere løn end dem, der arbejder i mindre virksomheder. Endelig kan lønnen også variere afhængigt af, hvor mange timer man arbejder.

Hvordan bliver man receptionist?

For at blive receptionist skal man have en god kundeservicefærdighed og have gode kommunikationsfærdigheder. Det er også vigtigt, at man er god til at organisere og administrere. Det er også en god ide at have erfaring med IT og kontorarbejde. Derudover skal man have et godt kendskab til virksomhedens produkter og services.

For at få en receptioniststilling skal man have en relevant uddannelse, f.eks. en uddannelse inden for kontoradministration eller kundeservice. Det er også en god ide at have nogle referencer fra tidligere arbejdsgivere. Det kan hjælpe med at øge ens chancer for at få en receptioniststilling.

Beregn hvor meget du kan spare med FTF A-kasse

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa