Find dit lønestimat her

Snorker din partner?

Forside > Løn > Skolelærer

Skolelærer løn

Hvad tjener en Skolelærer i Danmark?

Opdateret marts 2024

0 kr.

Gennemsnitlig månedsløn

220 kr.

Timeløn (37 timer)

421.452 kr.

GNS. Årsløn

34.500 kr.
gennemsnit
28.097 kr.
Lavt gennemsnit
42.145 kr.
Højt gennemsnit
DEL

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa

Hvad tjener en Skolelærer?

En skolelærer tjener omkring 34.500 kr. om måneden.

Hvad laver en skolelærer?

En skolelærer er ansvarlig for at undervise og lede eleverne i en skole. En skolelærer har også ansvar for at vejlede og støtte eleverne, så de kan opnå deres mål. Skolelæreren har også ansvar for at oprette og implementere lektioner, planlægge og organisere aktiviteter, og evaluere og rapportere elevernes fremskridt.

En skolelærer skal også håndtere klasser og klasseværelser, og de skal kommunikere med forældre og andre fagpersoner. De skal også være opmærksomme på, og håndtere, eventuelle problemer med elevernes adfærd.

Hvad påvirker lønnen hos en skolelærer?

Lønnen for en skolelærer afhænger af flere faktorer, herunder erfaring, uddannelse og placering. I Danmark er skolelærere lønnet af staten, og lønnen afhænger af den kommune, hvor læreren arbejder.

Derudover kan skolelæreren få et tillæg, hvis de har en ekstra uddannelse eller specialisering. For eksempel kan skolelærere, der har en specialiseret uddannelse i et bestemt fag, få et højere løntillæg end lærere, der ikke har denne uddannelse.

Hvordan bliver man skolelærer?

For at blive skolelærer skal man først have en relevant uddannelse. I Danmark kræver det, at man har en bachelor- eller kandidatgrad i et relevant fag, såsom pædagogik, læring eller uddannelse.

Derefter skal man tage et læreruddannelsesprogram, som normalt tager et år. Dette program vil forberede læreren til at undervise og lede klasser.

Efter afslutningen af dette program skal man bestå et statligt eksamensprogram, som er kendt som ‘læreruddannelsesprøven’. Når man har bestået denne prøve, er man berettiget til at arbejde som skolelærer.

For at fortsætte som skolelærer skal man også holde sig opdateret med den nyeste uddannelse og læring. Derudover skal man holde sig ajour med nye love og regler, der kan påvirke skolelærer løn og arbejdskrav.

Beregn hvor meget du kan spare med FTF A-kasse

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa