Find dit lønestimat her

Snorker din partner?

Forside > Løn > Taksator

Taksator løn

Hvad tjener en Taksator i Danmark?

Opdateret marts 2024

0 kr.

Gennemsnitlig månedsløn

291 kr.

Timeløn (37 timer)

558.864 kr.

GNS. Årsløn

47.500 kr.
gennemsnit
37.258 kr.
Lavt gennemsnit
55.886 kr.
Højt gennemsnit
DEL

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa

Hvad tjener en Taksator?

En taksator tjener omkring 47.500 kr. om måneden.

Hvad laver en taksator?

En taksator er en professionel, der vurderer og klassificerer værdien af ejendomme, aktiver, virksomheder og andre værdipapirer. En taksator er ansvarlig for at udføre detaljerede undersøgelser og analyse af ejendomme og værdipapirer for at estimere deres værdi. En taksator skal også udføre markedsundersøgelser og udarbejde rapporter og anbefalinger til deres klienter.

Taksatorer fungerer som eksperter i deres felt, hvilket betyder, at deres vurderinger ofte tages i betragtning af banker, kreditforeninger, forsikringsselskaber, offentlige skatte- og toldmyndigheder, advokater og andre professionelle.

Taksatorer arbejder typisk for offentlige og private virksomheder, der har brug for deres ekspertise. De kan også arbejde som selvstændige konsulenter.

Hvad påvirker lønnen hos en taksator?

Lønnen for en taksator afhænger af flere faktorer, herunder erfaring, arbejdsgiver, region og specialisering.

En taksators erfaring har stor indflydelse på deres løn. Jo mere erfaring en taksator har, jo højere løn kan de forvente. En taksator med flere års erfaring kan forvente at tjene mere end en nyuddannet taksator.

Arbejdsgiveren kan også have stor indflydelse på en taksators løn. Private virksomheder har ofte højere lønninger end offentlige virksomheder.

Regionen, hvor en taksator arbejder, kan også have indflydelse på deres løn. Taksatorer i de større byer tjener typisk mere end taksatorer i mindre byer.

Endelig kan specialisering også have indflydelse på en taksators løn. Taksatorer, der har specialiseret sig inden for et bestemt område, kan forvente at tjene mere end taksatorer, der ikke har specialiseret sig.

Hvordan bliver man taksator?

For at blive taksator skal man have en bachelorgrad i økonomi, finans, regnskab, jura eller et andet relateret felt. Nogle stater kræver, at man også har en kandidatuddannelse.

Efter at have afsluttet sin uddannelse skal man bestå en taksatoreksamen, der administreres af de fleste stater. Nogle stater kræver også, at man har en vis mængde erhvervserfaring for at blive taksator.

Efter at have bestået eksamen skal man ansøge om licens og certifikat fra deres stat. Nogle stater kræver også, at man består en efteruddannelse for at opretholde sin licens.

En taksator løn afhænger af deres erfaring, arbejdsgiver, region og specialisering. For at opnå den bedste løn skal en taksator have en bachelorgrad og bestå en taksatoreksamen. De skal også ansøge om licens og certifikat fra deres stat og opretholde deres licens gennem efteruddannelse.

Beregn hvor meget du kan spare med FTF A-kasse

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa