Find dit lønestimat her

Snorker din partner?

Forside > Løn > Buschauffør

Buschauffør løn

Hvad tjener en Buschauffør i Danmark?

Opdateret marts 2024

0 kr.

Gennemsnitlig månedsløn

174 kr.

Timeløn (37 timer)

333.732 kr.

GNS. Årsløn

28.500 kr.
gennemsnit
22.249 kr.
Lavt gennemsnit
33.373 kr.
Højt gennemsnit
DEL

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa

Hvad tjener en Buschauffør?

En buschauffør tjener omkring 28.500 kr. om måneden.

Hvad laver en buschauffør?

En buschauffør er ansvarlig for at transportere passagerer sikkert og komfortabelt fra et sted til et andet. En buschauffør skal overholde trafikregler, køre forsigtigt og holde øje med passagererne. Derudover skal en buschauffør også udføre daglige vedligeholdelsesopgaver, såsom tjekke olie, vand og andre vigtige køretøjsdele.

En buschauffør er også ansvarlig for at kontrollere, at passagererne har gyldige billetter og overholde lokale regler og procedurer. Buschaufføren skal også håndtere eventuelle situationer, der måtte opstå under rejsen, såsom at hjælpe handicappede passagerer eller håndtere unødvendig støj fra passagererne.

Hvad påvirker lønnen hos en buschauffør?

Buschauffører får løn efter deres arbejdsgiveres lønpolitik. Lønnen påvirkes af flere faktorer, herunder antallet af år, de har været ansat, deres kvalifikationer og erfaring, deres arbejdsgivers politikker og lokale love og bestemmelser.

En buschauffør løn er ofte baseret på timetal, og de kan også få tillæg for ekstra arbejde og for arbejde på særlige tidspunkter. Derudover kan buschauffører også få bonus, hvis de overholder bestemte krav, såsom at køre sikkert og effektivt.

Hvordan bliver man buschauffør?

For at blive buschauffør skal man have et kørekort og en førerkort. Kørekortet er nødvendigt, fordi det er lovpligtigt at køre busser i Danmark. Førerkortet er et krav, fordi det beviser, at man har den nødvendige viden og erfaring til at køre en bus sikkert.

Derudover skal man også have en grundlæggende forståelse af trafikregler og køreteknikker, og man skal kunne kommunikere effektivt med passagererne. Det er også vigtigt, at man er god til at håndtere stressende situationer og er villig til at arbejde i skiftende tidsperioder.

Beregn hvor meget du kan spare med FTF A-kasse

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa