Find dit lønestimat her

Snorker din partner?

Forside > Løn > Analysekonsulent

Analysekonsulent løn

Hvad tjener en Analysekonsulent i Danmark?

Opdateret marts 2024

0 kr.

Gennemsnitlig månedsløn

289 kr.

Timeløn (37 timer)

554.004 kr.

GNS. Årsløn

46.000 kr.
gennemsnit
36.934 kr.
Lavt gennemsnit
55.400 kr.
Højt gennemsnit
DEL

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa

Hvad tjener en Analysekonsulent?

En analysekonsulent tjener omkring 46.000 kr. om måneden.

Hvad laver en analysekonsulent?

En analysekonsulent er en person, der udfører komplekse analyseopgaver for virksomheder. Analysen kan være af forskellige typer, såsom økonomisk, markedsføringsmæssig, teknisk eller andet. Analysen kan også omfatte kundeadfærd, konkurrenter og andre relevante data.

En analysekonsulent arbejder typisk med et team af andre konsulenter, der hjælper med at udvikle og gennemføre analysen. De kan også arbejde alene eller sammen med andre fagfolk, såsom økonomer og marketingfolk.

En analysekonsulent skal kunne analysere store mængder data og komme med nye og innovative løsninger på de problemer, der opstår. De skal også kunne formidle deres resultater og konklusioner til andre, så de kan forstå det.

Hvad påvirker lønnen hos en analysekonsulent?

En analysekonsulent løn afhænger af flere forskellige faktorer, herunder erfaring, uddannelse, arbejdsplads og specifikke færdigheder. De fleste analysekonsulenter tjener mellem 300.000 og 500.000 kroner om året, men dette kan variere afhængigt af deres kvalifikationer og erfaring.

En analysekonsulent, der har flere års erfaring og specialiserede færdigheder, vil typisk tjene mere end en, der lige er startet. Analysen, der udføres, og virksomheden, hvor de arbejder, kan også have en stor indflydelse på lønnen.

Hvordan bliver man analysekonsulent?

For at blive analysekonsulent skal man have en bachelorgrad i et relevant felt, såsom økonomi, marketing eller anden business-relateret uddannelse. Nogle virksomheder kræver, at man har en mastergrad eller endda en ph.d. i et bestemt felt.

Derudover skal man have stærke analytiske færdigheder, kunne håndtere store datamængder og have en god forståelse af økonomi, markedsføring og andre business-relaterede emner. Det er også vigtigt, at man har gode kommunikationsevner og kan arbejde godt i et team.

Der er mange forskellige veje, man kan tage for at blive analysekonsulent. Nogle virksomheder tilbyder interne uddannelsesprogrammer, mens andre har etableret samarbejder med uddannelsesinstitutioner for at tilbyde kandidaterne muligheden for at tage en analysekonsulent-uddannelse.

Beregn hvor meget du kan spare med FTF A-kasse

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa