Find dit lønestimat her

Snorker din partner?

Forside > Løn > Fabrikschef

Fabrikschef løn

Hvad tjener en Fabrikschef i Danmark?

Opdateret marts 2024

0 kr.

Gennemsnitlig månedsløn

391 kr.

Timeløn (37 timer)

750.336 kr.

GNS. Årsløn

63.000 kr.
gennemsnit
50.022 kr.
Lavt gennemsnit
75.034 kr.
Højt gennemsnit
DEL

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa

Hvad tjener en Fabrikschef?

En fabrikschef tjener omkring 63.000 kr. om måneden.

Hvad laver en fabrikschef?

En fabrikschef er ansvarlig for at lede og administrere en fabrik eller produktionsvirksomhed. Fabrikschefen har til opgave at sikre, at alle processer kører effektivt og sikkert, og at produkterne opfylder kvalitetskrav. Deres primære opgaver omfatter at planlægge, organisere, lede og koordinere produktionsaktiviteter, såsom produktionsplanlægning, produktionsstyring, kvalitetskontrol, vedligeholdelse og udvikling af produkter.

Fabrikschefen skal også sørge for, at produktionsfaciliteterne er i topform og udnytter deres fulde potentiale. Endvidere skal de sørge for, at produktionsprocesserne er sikre og effektive, og at de overholder alle gældende love og regler.

Fabrikschefen skal også overvåge og analysere produktionsdata, og udarbejde rapporter om produktionsresultater og andre nøgleindikatorer. Endvidere skal de håndtere personale og sørge for, at produktionsafdelingen fungerer effektivt.

Hvad påvirker lønnen hos en fabrikschef?

Lønnen for en fabrikschef afhænger af mange forskellige faktorer. Dette omfatter den erhvervserfaring, de har, den type virksomhed, de arbejder for, og deres kvalifikationer.

En fabrikschef, der har flere års erfaring og har specialiseret sig i en bestemt type produktion, vil have en højere løn end en fabrikschef, der er ny i branchen.

En fabrikschef, der arbejder for et større selskab, vil ofte have en højere løn end en fabrikschef, der arbejder for et mindre selskab.

Kvalifikationer som ledelseserfaring, teknisk viden og evnen til at arbejde med et stort antal ansatte kan også have indflydelse på lønnen.

Hvordan bliver man fabrikschef?

For at blive fabrikschef skal man have en bachelor- eller kandidatgrad i ledelse, produktion eller en beslægtet fag. Erfaring med produktionsplanlægning, produktion og kvalitetskontrol er også en fordel.

Derudover skal man have kompetencer inden for ledelse, økonomi, teknologi, kvalitetssikring og produktionsstyring. Det er også vigtigt, at man har stærke kommunikations- og problemløsningsfærdigheder.

For at opnå en højere løn som fabrikschef er det også vigtigt, at man har en god forståelse af virksomhedens økonomi, og at man har erfaring med at håndtere en stor mængde personale.

Fabrikschef løn kan variere meget, afhængig af erfaring, kvalifikationer og den type virksomhed, man arbejder for. Det er derfor vigtigt, at man har en god forståelse af disse faktorer, når man søger job som fabrikschef.

Beregn hvor meget du kan spare med FTF A-kasse

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa