Find dit lønestimat her

Snorker din partner?

Forside > Løn > Advokat

Advokat løn

Hvad tjener en Advokat i Danmark?

Opdateret marts 2024

0 kr.

Gennemsnitlig månedsløn

376 kr.

Timeløn (37 timer)

721.860 kr.

GNS. Årsløn

59.500 kr.
gennemsnit
48.124 kr.
Lavt gennemsnit
72.186 kr.
Højt gennemsnit
DEL

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa

Hvad tjener en Advokat?

En advokat tjener omkring 59.500 kr. om måneden.

Hvad laver en advokat?

En advokat er en person, der er uddannet i lov og ret, og som rådgiver og repræsenterer borgere, virksomheder og organisationer i juridiske spørgsmål. Advokater tilbyder professionel rådgivning og bistand i mange forskellige områder af lovgivningen, herunder kontrakter, skat, ægteskab, skilsmisse, fødsel, adoption, ejendom, testamenter, arv, konkurs og forsikring.

Advokater tilbyder også juridisk bistand til klienter, der er involveret i retshåndhævelse, retssager og andre juridiske procedurer. De kan også hjælpe med at forberede dokumenter og repræsentere klienter i retssager. Advokater kan også arbejde med lovforslag, lovgivningsmæssig forskning og tjenester, der er relateret til lovgivning.

Hvad påvirker lønnen hos en advokat?

Lønnen for en advokat afhænger af mange faktorer, herunder erfaring, arbejdssted, type klienter, arbejdstid og specifikke kvalifikationer. De fleste advokater har en fast løn, men nogle advokater kan også modtage provisioner, bonus og andre fordele.

Advokatløn kan også variere afhængigt af, hvor længe advokaten har været ansat. De fleste advokater tjener mere, jo længere de har været i branchen. Advokater med mange års erfaring og specialisering kan tjene meget højere lønninger end nyere advokater.

Hvordan bliver man advokat?

For at blive advokat skal man først tage en juridisk uddannelse på et universitet eller en anden akademisk institution. Dette kræver en bachelorgrad og en juridisk eksamen. Derefter skal man tage en juridisk eksamen, som normalt tager to år.

Når man har bestået den juridiske eksamen, skal man ansøge om at blive optaget på en advokatuddannelse. Advokatuddannelsen tager normalt to år og kræver, at man afslutter en række kurser og praktik. Når man har afsluttet uddannelsen, skal man ansøge om at blive optaget på en advokatliste, som normalt kræver, at man har bestået en eksamen.

Når man er blevet optaget på advokatlisten, kan man begynde at praktisere som advokat. Det er meget vigtigt, at man har en god forståelse af det juridiske system, og at man har kendskab til de forskellige områder af lovgivningen. Det er også vigtigt, at man forstår, hvordan man bedst repræsenterer sine klienter og håndterer deres juridiske spørgsmål.

Beregn hvor meget du kan spare med FTF A-kasse

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa