Find dit lønestimat her

Snorker din partner?

Forside > Løn > Familiekonsulent

Familiekonsulent løn

Hvad tjener en Familiekonsulent i Danmark?

Opdateret marts 2024

0 kr.

Gennemsnitlig månedsløn

222 kr.

Timeløn (37 timer)

426.312 kr.

GNS. Årsløn

35.500 kr.
gennemsnit
28.421 kr.
Lavt gennemsnit
42.631 kr.
Højt gennemsnit
DEL

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa

Hvad tjener en Familiekonsulent?

En familiekonsulent tjener omkring 35.500 kr. om måneden.

Hvad laver en familiekonsulent?

En familiekonsulent er en professionel, der hjælper familier med at løse komplekse problemstillinger. Deres fokus er at hjælpe familier med at navigere deres konflikter og styrke deres sammenhold.

Familiekonsulenter arbejder med familier med forskellige baggrunde og kulturer og hjælper dem med at udvikle deres kommunikation og relationer. De kan også hjælpe familier med at håndtere stress, selvværd og andre psykologiske udfordringer.

En familiekonsulent kan også hjælpe familier med at finde praktiske løsninger på deres problemer. De kan hjælpe dem med at løse konflikter og støtte dem i at skabe et stærkt og stabilt hjem.

Hvad påvirker lønnen hos en familiekonsulent?

Lønnen for en familiekonsulent afhænger af flere forskellige faktorer. Det afhænger af den enkelte konsulent, deres kompetencer og erfaring, samt den arbejdsplads, de arbejder for.

Familiekonsulenter, der arbejder på offentlige institutioner, som f.eks. kommuner og sygehuse, har en fast løn. Deres løn er som regel baseret på deres kvalifikationer og erfaring.

Familiekonsulenter, der arbejder for private organisationer, har som regel en variabel løn. Deres løn er baseret på deres kompetencer og erfaring, men også på den arbejdsgiver, de arbejder for. Familiekonsulent løn kan også variere afhængigt af, hvor meget de arbejder.

Hvordan bliver man familiekonsulent?

For at blive familiekonsulent skal man have en bacheloruddannelse i socialrådgivning, psykologi eller tilsvarende. Man skal også have et kursus i familieterapi og have erfaring med at arbejde med familier.

Man kan også tage et specialiseret kursus for at blive familiekonsulent. Dette kursus lærer kursisterne de nødvendige færdigheder til at arbejde med familier.

Derudover skal man have et kursus i etik og professionalisme, og man skal kunne bevise, at man har de nødvendige kompetencer til at arbejde med familier.

Når man har bestået alle disse krav, skal man ansøge om at blive registreret som familiekonsulent. Når man er blevet godkendt, kan man begynde at arbejde som familiekonsulent.

Beregn hvor meget du kan spare med FTF A-kasse

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa