Find dit lønestimat her

Snorker din partner?

Forside > Løn > Finansmedarbejder

Finansmedarbejder løn

Hvad tjener en Finansmedarbejder i Danmark?

Opdateret marts 2024

0 kr.

Gennemsnitlig månedsløn

256 kr.

Timeløn (37 timer)

490.704 kr.

GNS. Årsløn

41.000 kr.
gennemsnit
32.714 kr.
Lavt gennemsnit
49.070 kr.
Højt gennemsnit
DEL

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa

Hvad tjener en Finansmedarbejder?

En finansmedarbejder tjener omkring 41.000 kr. om måneden.

Hvad laver en finansmedarbejder?

En finansmedarbejder er ansvarlig for at håndtere finansielle opgaver for en virksomhed eller organisation. Deres primære ansvarsområder omfatter at overvåge og analysere virksomhedens økonomiske aktiviteter, styre investeringer, udarbejde finansielle rapporter og budgetter, udforme finansielle strategier og udføre regnskabsservice.

Finansmedarbejdere arbejder ofte sammen med økonomer og andre finansielle fagfolk for at sikre, at virksomhedens finansielle aktiviteter er i overensstemmelse med gældende love og regler. De kan også arbejde sammen med andre fagfolk, herunder markedsføringsfolk, teknikere, salgsmedarbejdere og andre ledere, for at udarbejde strategier, der hjælper med at øge virksomhedens lønsomhed.

Hvad påvirker lønnen hos en finansmedarbejder?

Finansmedarbejder løn afhænger af flere faktorer, herunder uddannelse og erfaring. De, der har en bachelorgrad eller højere, har tendens til at tjene mere end dem, der har en mindre uddannelse. Erfaring er også en vigtig faktor, da medarbejdere med flere års erfaring har tendens til at tjene mere end dem, der har mindre erfaring.

Derudover kan lønnen også variere afhængigt af arbejdspladsen. Finansmedarbejdere, der arbejder for store virksomheder eller organisationer, har tendens til at tjene mere end dem, der arbejder for mindre virksomheder.

Hvordan bliver man finansmedarbejder?

For at blive finansmedarbejder skal man have en bachelorgrad i økonomi eller finansiering. Det er også vigtigt at have en god forståelse af regnskab og finansielle koncepter og værktøjer.

Nogle finansmedarbejdere har også en certificeret finansanalytiker (CFA) eller en certificeret offentlig regnskabsfører (CPA). Disse certifikater kræver ofte flere års erfaring og eksamen.

Derudover skal man have stærke kommunikationsevner og være i stand til at arbejde effektivt i et teammiljø. Det er også nyttigt at have et godt overblik over de nyeste teknologier, der bruges til finansiel styring.

Beregn hvor meget du kan spare med FTF A-kasse

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa