Find dit lønestimat her

Snorker din partner?

Forside > Løn > Tømrer/snedker

Tømrer/snedker løn

Hvad tjener en Tømrer/snedker i Danmark?

Opdateret marts 2024

0 kr.

Gennemsnitlig månedsløn

198 kr.

Timeløn (37 timer)

380.040 kr.

GNS. Årsløn

31.000 kr.
gennemsnit
25.336 kr.
Lavt gennemsnit
38.004 kr.
Højt gennemsnit
DEL

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa

Hvad tjener en Tømrer/snedker?

En tømrer/snedker tjener omkring 31.000 kr. om måneden.

Hvad laver en tømrer/snedker?

En tømrer/snedker er en person, der specialiserer sig i at konstruere, reparere og installere træstrukturer. De arbejder med træ og andre materialer som stål, glasfiber og kompositmaterialer. Deres arbejde omfatter ofte konstruktion af vægge, gulve, lofter og tagkonstruktioner, møbler og andre trævarer.

Tømrer/snedkere også arbejder med konstruktion af køkken- og badeværelseskabinetter, skabe, vinduesrammer og døre. De arbejder også med installation af loftsbeklædning, gulvbelægning og træbeklædning. De kan også arbejde med reparation og renovering af eksisterende trækonstruktioner, herunder at reparere gamle møbler.

Tømrer/snedkere arbejder ofte ud fra tegninger og specifikationer, som de har modtaget fra arkitekter eller ingeniører. De måler og skærer træ og andre materialer til de korrekte størrelser og former. De skal også bruge værktøj som f.eks. boremaskiner og savklinger til at samle trækonstruktioner.

Hvad påvirker lønnen hos en tømrer/snedker?

Lønnen for tømrere/snedkere afhænger af en række faktorer, herunder deres erfaring, uddannelse og deres arbejdsområde. Erfaring og uddannelse påvirker typisk den økonomiske belønning, som en tømrer/snedker modtager.

Arbejdsområdet påvirker også lønnen hos en tømrer/snedker. I nogle områder vil tømrere/snedkere modtage højere løn end i andre. Dette skyldes, at lønningerne varierer betydeligt afhængigt af hvor mange tømrere/snedkere der er i området, konkurrencen og efterspørgslen.

Derudover kan lønnen for tømrere/snedkere også påvirkes af ekstraordinære forhold som f.eks. arbejdstimer, arbejdspladser og andre bonusser.

Hvordan bliver man tømrer/snedker?

For at blive tømrer/snedker skal man først og fremmest have en grundlæggende viden om trækonstruktioner og træbearbejdning. Dette kan opnås gennem læring på skole, uddannelse eller ved at arbejde som lærling.

En anden mulighed er at tage en uddannelse som tømrer/snedker. Uddannelsen er ofte et to-årigt program, der kombinerer teoretisk læring og praktisk træarbejde. Uddannelsen vil give den studerende en grundlæggende forståelse af træarbejde og træbearbejdning.

Efter uddannelsen kan man søge job som tømrer/snedker. Dette kan gøres ved at søge job online eller ved at kontakte lokale tømrer/snedkerfirmaer. Når man har fået et job som tømrer/snedker, vil man typisk modtage en tømrer/snedker løn, der afhænger af erfaring og kvalifikationer.

Med tiden kan man arbejde sig op til en højere løn og flere ansvarsområder. Dette kræver, at man er dedikeret til at forbedre sine færdigheder og viden om træarbejde.

Beregn hvor meget du kan spare med FTF A-kasse

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa