Find dit lønestimat her

Snorker din partner?

Forside > Løn > Tjener

Tjener løn

Hvad tjener en Tjener i Danmark?

Opdateret marts 2024

0 kr.

Gennemsnitlig månedsløn

162 kr.

Timeløn (37 timer)

311.592 kr.

GNS. Årsløn

25.000 kr.
gennemsnit
20.773 kr.
Lavt gennemsnit
31.159 kr.
Højt gennemsnit
DEL

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa

Hvad tjener en Tjener?

En tjener tjener omkring 25.000 kr. om måneden.

Hvad laver en tjener?

En tjener er en person, der arbejder som en server i en restaurant eller anden form for fødevarevirksomhed. Deres primære opgave er at betjene gæsterne, herunder at tage bestillinger, levere mad og drikkevarer, opkræve betalinger og give kundeservice. De kan også være ansvarlige for at sørge for, at bordene er klar til nye gæster, og de kan også hjælpe kokken med at forberede retter og andre opgaver.

Tjeneren skal også sørge for, at gæsterne føler sig velkomne og godt behandlet. De skal være venlige og hjælpsomme og sikre, at gæsterne får den bedste service. Tjenere skal også være opmærksomme på, hvad der sker omkring dem, og sørge for, at alle gæster får det, de har bestilt.

Hvad påvirker lønnen hos en tjener?

Lønnen for en tjener er ofte baseret på anciennitet, kundeservice-færdigheder og arbejdsbelastning. Tjenerløn kan også påvirkes af, hvor travlt det er i restauranten og hvor godt kendt den er.

En tjener, der har arbejdet i et bestemt antal år, vil ofte få en højere løn end en nyere tjener. Dette skyldes, at en erfaren tjener har større erfaring med kundeservice, og derfor er i stand til at give bedre service.

Tjenere, der har stærke kundeservice-færdigheder, vil også ofte få en højere løn end tjenere, der ikke har disse færdigheder. Tjenere, der er i stand til at håndtere travle perioder med godt humør og professionalisme, vil også ofte få en højere løn.

Hvordan bliver man tjener?

For at blive tjener skal man have en vis erfaring med kundeservice. Det er også vigtigt, at man har en god forståelse af fødevarer og drikkevarer.

De fleste tjenere begynder som servitricer. Dette betyder, at de hjælper med at tage bestillinger, bringe mad og drikkevarer til bordene og opkræve betalinger. Når de har fået erfaring som servitrice, kan de begynde at arbejde som tjenere, hvilket betyder, at de er ansvarlige for hele bordet.

For at blive tjener skal man også have kendskab til de forskellige retter, der serveres på restauranten, og hvordan de skal præsenteres. Det er også vigtigt, at man har en god forståelse af god restaurantetik og kundeservice.

Der er ikke noget bestemt uddannelseskrav for at blive tjener. Det er dog vigtigt, at man har et godt kendskab til fødevarer og drikkevarer, og at man har kundeservice-færdigheder.

Beregn hvor meget du kan spare med FTF A-kasse

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa