Find dit lønestimat her

Snorker din partner?

Forside > Løn > IT Project Manager

IT Project Manager løn

Hvad tjener en IT Project Manager i Danmark?

Opdateret marts 2024

0 kr.

Gennemsnitlig månedsløn

347 kr.

Timeløn (37 timer)

665.280 kr.

GNS. Årsløn

55.000 kr.
gennemsnit
44.352 kr.
Lavt gennemsnit
66.528 kr.
Højt gennemsnit
DEL

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa

Hvad tjener en IT Project Manager?

En it project manager tjener omkring 55.000 kr. om måneden.

Hvad laver en it project manager?

En it project manager er ansvarlig for at styre og administrere IT-projekter. De har ansvaret for at sikre, at projektet er fuldført på tid, inden for budget og med det højeste kvalitetsniveau. Dette kræver, at it project manageren har stærke ledelses- og kommunikationsevner, og er i stand til at håndtere risici, udfordringer, konflikter og ændringer.

It project manageren skal også være i stand til at planlægge og styre projektet, herunder identificere kritiske milepæle, udvikle projektplaner, organisere ressourcer og følge op på projektets fremdrift. De skal også sikre korrekt rapportering og kommunikation af projektets status og resultater til kunder og interessenter.

Hvad påvirker lønnen hos en it project manager?

Lønnen for en it project manager afhænger af en række faktorer, herunder erfaring, uddannelse, branche og arbejdsplads. I Danmark er gennemsnitslønnen for en it project manager omkring 50.000 kr. om måneden.

Erfaring er en af de vigtigste faktorer, der påvirker en it project manager løn. Jo mere erfaring en it project manager har, jo højere løn kan de forvente. Uddannelse er også vigtig, da det kan give dem en bedre forståelse af de tekniske aspekter af projektledelse.

Branche og arbejdsplads er også vigtige faktorer, da nogle brancher betaler mere end andre. Det samme gælder for arbejdsplads, da nogle virksomheder betaler mere end andre.

Hvordan bliver man it project manager?

For at blive en it project manager skal man have en solid baggrund i IT-fag, herunder kunne programmering, netværk og softwareudvikling. Det kræver også, at man har stærke ledelses- og kommunikationsevner.

Der er forskellige måder at opnå denne færdigheder på. Man kan tage en bacheloruddannelse i IT-fag, f.eks. datalogi eller softwareudvikling. Det er også muligt at tage en certificering, der er specifik for projektledelse.

Når man har fået de nødvendige færdigheder, kan man søge job som it project manager. Det er også muligt at arbejde som freelance it project manager, hvor man kan arbejde med projekter for forskellige virksomheder.

Beregn hvor meget du kan spare med FTF A-kasse

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa