Find dit lønestimat her

Snorker din partner?

Forside > Løn > Journalist

Journalist løn

Hvad tjener en Journalist i Danmark?

Opdateret marts 2024

0 kr.

Gennemsnitlig månedsløn

256 kr.

Timeløn (37 timer)

492.144 kr.

GNS. Årsløn

41.000 kr.
gennemsnit
32.810 kr.
Lavt gennemsnit
49.214 kr.
Højt gennemsnit
DEL

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa

Hvad tjener en Journalist?

En journalist tjener omkring 41.000 kr. om måneden.

Hvad laver en journalist?

En journalist er en person, der skriver og redigerer nyheder og historier til offentliggørelse i trykte og online medier. Deres arbejde består i at researche, interviewe kilder og sammensætte informationer til en historie. De skriver også om aktuelle begivenheder, undersøger kontroversielle emner og skaber interessante nyheder.

Journalister arbejder ofte på tv- og radiostationer, dagblade, magasiner, online medier og andre medier. De kan arbejde som freelancere, der arbejder for flere medier, eller som fastansatte.

Hvad påvirker lønnen hos en journalist?

Journalister løn varierer meget afhængigt af deres erfaring, deres placering og den type arbejde, de udfører. Erfarne journalister, der arbejder for store medier, kan tjene flere penge end journalister, der er nye i branchen.

Lønnen kan også variere afhængigt af det sted, hvor journalisten arbejder. Journalister, der arbejder i større byer, kan forvente at tjene mere end journalister, der arbejder i mindre byer.

Hvordan bliver man journalist?

For at blive journalist skal man have en collegeuddannelse inden for journalistik, kommunikation eller et lignende felt. Det er også nyttigt at have erfaring med skrivning og redigering.

Når man har en uddannelse, skal man søge job i medierne. Det kan være nyttigt at starte som freelancejournalist for at få nogle erfaringer og bygge et netværk. Når man har fået nogle klienter og har vist, at man kan udføre godt arbejde, kan man begynde at søge fastansatte job.

Beregn hvor meget du kan spare med FTF A-kasse

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa