Find dit lønestimat her

Snorker din partner?

Forside > Løn > Kantineleder

Kantineleder løn

Hvad tjener en Kantineleder i Danmark?

Opdateret marts 2024

0 kr.

Gennemsnitlig månedsløn

199 kr.

Timeløn (37 timer)

382.332 kr.

GNS. Årsløn

31.000 kr.
gennemsnit
25.489 kr.
Lavt gennemsnit
38.233 kr.
Højt gennemsnit
DEL

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa

Hvad tjener en Kantineleder?

En kantineleder tjener omkring 31.000 kr. om måneden.

Hvad laver en kantineleder?

En kantineleder er ansvarlig for driften af en kantine eller et køkken, der leverer mad og drikke til en offentlig eller privat institution. Deres arbejdsopgaver spænder fra at planlægge og forberede menuer, til at bestille madvarer og overvåge køkkendrift. De skal også sørge for, at de ansatte følger hygiejnestandarder, så sikkerheden og kvaliteten af maden er i orden.

Kantineledere har også ansvaret for at styre budgetter, så køkkendriften er økonomisk bæredygtig. De skal også sørge for, at der er nok personale til at håndtere køkkenets aktiviteter. Endelig skal de sørge for, at køkkenet overholder alle relevante love og reguleringer.

Hvad påvirker lønnen hos en kantineleder?

Lønnen for en kantineleder afhænger primært af deres erfaring, kvalifikationer og arbejdsgiverens budget. Erfaring og kvalifikationer er vigtige faktorer, da de kan hjælpe en kantineleder med at udføre deres jobs mere effektivt og opnå bedre resultater.

Derudover har kantineledere mulighed for at få en højere løn, hvis de har ekstra kvalifikationer, såsom certificeringer eller en bachelorgrad i ernærings- eller kostscience. For kantineledere, der arbejder i udlandet, kan også geografisk placering påvirke lønnen.

Hvordan bliver man kantineleder?

For at blive kantineleder skal man have en relevant uddannelse, såsom en bachelorgrad i ernæring eller kostscience. Det er også nyttigt at have erhvervserfaring inden for køkkenledelse eller kantine- og cateringindustrien.

Kandidater kan også få certificeringer og kurser, der kan hjælpe dem med at forbedre deres kompetencer, og dermed stige i løn. Kandidater skal også være bekendt med relevant lovgivning og hygiejnestandarder.

Derudover skal kandidater have gode kommunikationsfærdigheder og evnen til at arbejde selvstændigt og i et team. En god kantineleder skal også have evnen til at tage ansvar, håndtere budgetter og planlægge menuer.

Kandidater skal også være villige til at arbejde fleksible timer, herunder weekender og helligdage, da dette er en del af jobbet som kantineleder. Med den rette uddannelse og erfaring kan kandidater forvente en konkurrencedygtig kantineleder løn.

Beregn hvor meget du kan spare med FTF A-kasse

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa