Find dit lønestimat her

Snorker din partner?

Forside > Løn > Laborant

Laborant løn

Hvad tjener en Laborant i Danmark?

Opdateret marts 2024

0 kr.

Gennemsnitlig månedsløn

210 kr.

Timeløn (37 timer)

403.560 kr.

GNS. Årsløn

33.000 kr.
gennemsnit
26.904 kr.
Lavt gennemsnit
40.356 kr.
Højt gennemsnit
DEL

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa

Hvad tjener en Laborant?

En laborant tjener omkring 33.000 kr. om måneden.

Hvad laver en laborant?

En laborant er en fagperson, der arbejder med prøvetagning, analyse og kvalitetskontrol af et bredt udvalg af materialer. Laboranter arbejder typisk i laboratorier, hvor de bruger avancerede teknologier og udstyr til at udføre deres arbejde. Deres arbejde spænder over mange forskellige områder, herunder medicin, biologi, kemi, fysik og teknologi.

Laboranter udfører ofte forsøg og analyserer data for at hjælpe forskere med at løse problemer. Deres arbejde kan omfatte prøvetagning, analyse og kontrol af produkter, der skal sælges på markedet. Laboranter kan også udføre kvalitetskontrol og kvalitetssikring af produkter og materialer, der skal bruges i produktionen.

Laboranter har også ansvar for at oprette og følge protokoller og procedurer for laboratoriet og for at opretholde og kontrollere laboratorieudstyr og materialer. De skal også dokumentere og rapportere deres resultater.

Hvad påvirker lønnen hos en laborant?

Lønnen for en laborant afhænger af flere faktorer, herunder uddannelse, erfaring og arbejdssted. Nogle arbejdsgivere vil betale mere for laboranter med mere uddannelse og erfaring. Lønnen kan også variere afhængigt af, hvilken type laboratorie arbejde laboranten udfører.

En anden faktor, der påvirker lønnen hos en laborant, er den lokale økonomi. I nogle områder er lønnen højere end andre steder, hvilket kan have en stor indflydelse på laborant løn.

Hvordan bliver man laborant?

For at blive laborant skal du have en uddannelse inden for laboratorieteknik. Nogle arbejdsgivere kræver en bachelorgrad i laboratorieteknik, men andre vil acceptere en to-årig uddannelse.

Du skal også have kendskab til forskellige laboratorieudstyr og teknologier, der bruges i laboratoriet. Derudover skal du kunne udføre forskellige typer af laboratorieanalyse og beherske kvalitetskontrol og kvalitetssikring.

For at kunne arbejde som laborant skal du også have kendskab til forskellige laboratorieprocedurer og protokoller. Derudover skal du være god til at dokumentere og rapportere dine resultater.

Beregn hvor meget du kan spare med FTF A-kasse

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa