Find dit lønestimat her

Snorker din partner?

Forside > Løn > Mejerist

Mejerist løn

Hvad tjener en Mejerist i Danmark?

Opdateret marts 2024

0 kr.

Gennemsnitlig månedsløn

236 kr.

Timeløn (37 timer)

452.580 kr.

GNS. Årsløn

37.500 kr.
gennemsnit
30.172 kr.
Lavt gennemsnit
45.258 kr.
Højt gennemsnit
DEL

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa

Hvad tjener en Mejerist?

En mejerist tjener omkring 37.500 kr. om måneden.

Hvad laver en mejerist?

En mejerist arbejder med produktion, pakning og distribution af mejeriprodukter. Deres arbejde omfatter ofte produktion af mælk, yoghurt, smør, ost og andre mejeriprodukter. Mejerister er også ansvarlige for at kontrollere kvaliteten af deres produkter, og at sikre, at de overholder gældende lovgivning og regler.

Mejerister arbejder også med at holde produktionsområderne rene og organiseret, og sørge for, at produkterne opfylder kravene til sikkerhed og hygiejne. De skal også sørge for, at produkterne er korrekt mærket og pakket, og at de overholder de gældende love og regler.

Mejerister arbejder ofte sammen med andre fagfolk, herunder teknikere, kemikere og maskinoperatører. De arbejder også sammen med marketingfagfolk og salgspersonale for at sikre, at deres produkter når ud til kunderne.

Hvad påvirker lønnen hos en mejerist?

Lønnen for en mejerist afhænger af flere faktorer, herunder deres erfaring, uddannelse, arbejdstid og placering. Mejerister med mere erfaring og højere uddannelsesniveau tjener som regel mere end dem med mindre erfaring og lavere uddannelsesniveau.

Lønnen for en mejerist kan også påvirkes af arbejdstiden. Mejerister, der arbejder i skift, kan forvente en højere løn end dem, der arbejder på fuld tid. Det samme gælder for mejerister, der arbejder i udlandet.

Mejerister, der arbejder i større byer, kan også forvente en højere løn end dem, der arbejder i mindre byer. Det skyldes, at større byer ofte har et større udbud af mejeriprodukter, og dermed højere lønninger for mejerister.

Hvordan bliver man mejerist?

For at blive mejerist skal man have en relevant uddannelse. Der er flere forskellige uddannelser, der kan hjælpe med at forberede en til at blive mejerist, herunder en bachelorgrad i ernæring, fødevareteknologi eller fødevarekemi.

Derudover kan man også tage et kursus i mejeriteknologi, som kan give en det nødvendige kendskab til produktion, pakning og distribution af mejeriprodukter.

Mejerister skal også have en god forståelse af lovgivning, sikkerhed og hygiejne, og de skal være i stand til at arbejde med andre fagfolk, såsom teknikere, kemikere og maskinoperatører.

Mejerister skal også være villige til at arbejde i skift og have en god forståelse af kundeservice. Det er også vigtigt, at de har en god forståelse af mejerist løn og arbejdsforhold.

Beregn hvor meget du kan spare med FTF A-kasse

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa