Find dit lønestimat her

Snorker din partner?

Forside > Løn > Portfolio Manager

Portfolio Manager løn

Hvad tjener en Portfolio Manager i Danmark?

Opdateret marts 2024

0 kr.

Gennemsnitlig månedsløn

394 kr.

Timeløn (37 timer)

756.852 kr.

GNS. Årsløn

63.500 kr.
gennemsnit
50.457 kr.
Lavt gennemsnit
75.685 kr.
Højt gennemsnit
DEL

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa

Hvad tjener en Portfolio Manager?

En portfolio manager tjener omkring 63.500 kr. om måneden.

Hvad laver en portfolio manager?

En portfolio manager er en professionel investeringsrådgiver, der hjælper sine klienter med at opnå deres finansielle mål. Deres job er at identificere investeringsmuligheder, analysere deres risici og afkast og udvælge de mest hensigtsmæssige investeringer.

Portfolio manageren kombinerer investeringsstrategier, der passer til klientens mål, risikoprofil og tidsramme. De overvåger investeringerne, så de passer til klientens mål, og de udfører regelmæssige porteføljereguleringer for at holde investeringerne i overensstemmelse med klientens mål og risikoprofil.

Portfolio manageren skal også give klienterne regelmæssig rapportering og rådgivning. De giver råd om investeringsmuligheder, kommunikerer med klienterne om deres finansielle mål og hjælper dem med at træffe beslutninger om deres investeringer.

Hvad påvirker lønnen hos en portfolio manager?

Lønnen for en portfolio manager er afhængig af mange faktorer, herunder arbejdsgiverens størrelse, branche og geografiske placering. En portfolio manager løn afhænger også af deres erfaring, kvalifikationer og evner.

En portfolio manager kan også have en bonusstruktur, der er baseret på deres præstationer. En portfolio manager kan også modtage aktieoptioner, aktier og andre incitamenter.

Hvordan bliver man portfolio manager?

For at blive portfolio manager skal du have en bacheloruddannelse i finanser, økonomi eller et tilsvarende fag. Derudover skal du have et godt kendskab til finansielle produkter, investeringsstrategier og markedsforhold.

Derudover skal du have erfaring med investeringsanalyse, porteføljestyring og risikostyring. Nogle virksomheder kræver også, at du har bestået en eksamen som Chartered Financial Analyst (CFA) eller en lignende eksamen.

Derudover skal du have kommunikations- og kundeservicefærdigheder, da du ofte skal kommunikere med klienter og andre professionelle. Du skal også kunne arbejde effektivt under tidspres og håndtere stressende situationer.

Beregn hvor meget du kan spare med FTF A-kasse

Tjek, hvor meget du kan spare ved at skifte a-kasse til FTFa